AKP'de kadın il başkanı kalmadı

AKP'nin 81 il içerisindeki tek kadın il başkanı olan Yeşim Karadağ görevini bıraktı.

AKP'de kadın il başkanı kalmadı

AKP’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle istifa eden belediye başkanları sonrası il başkanları da tek tek istifa ediyor. AKP’nin tek kadın il başkanı olan Çanakkale il başkanı Yeşim Karadağ, düzenlediği basın toplantısıyla görevinden ayrıldığını açıkladı.

Karadağ istifa açıklamasında şunları dile getirdi:

“Bir yandan kendi içimizde büyük bir imtihan verip, diğer taraftan ‘Yeni Türkiye hedefleri için hep birlikte nefisleri, kişisel hırsları bir yere koyup daha çok çalışma zamanıdır’ dedik. Özellikle son zamanlarda listemiz ve ismimiz üzerinden partimiz yıpratılmaya çalışıldı. Biz buna daha fazla göz yumamazdık. Buna daha fazla müsaade edemezdik. Partimiz bizim ismimizden her zaman önce oldu. Bundan sonra da öyle olacak. Uzun yıllardır partime onurla ve gururla hizmet verdim. Şu zamana kadar bana ne görev verildiyse elimden geleni layıkıyla yapmaya çalıştım. Onurla, şerefle, alnımın akıyla 3 Mart 2016’da geldiğim Çanakkale İl Başkanlığı görevimden büyük bir onur ve itibarla ayrılmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyim.”

“Uzun yıllardır partime onurla, gururla hizmet ettim. 3 Mart 2016’da geldiğim görevimden bugün ayrılıyorum.” diyen Karadağ, sözlerini ‘helallik’ isteyerek sonlandırdı.

Karadağ, İl Başkanlığı görevine Ocak ayında yapılan kongrede yeniden seçilmişti.