AKP'de '3 ekibin güç savaşı' iddiası: Bu gidiş iyi değil...

AKP'de Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanlıları olmak üzere üç ekibin güç çekişmesinin yaşandığı ve "Bu iyiye gidiş değil, partiye zarar verir" yorumunun yapıldığı öne sürüldü.

AKP'de '3 ekibin güç savaşı' iddiası: Bu gidiş iyi değil...

AKP’de Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanlıları olmak üzere üç ekibin güç çekişmesinin yaşandığı ve bunun endişe yarattığı öne sürüldü.

Cumhuriyet‘ten Emine Yıldırım’ın “kulis” haberinde, sözkonusu çekişmenin TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na adaylığı ile bir kez daha su yüzüne çıktığı öne sürüldü.

Sözkonusu çekişmenin partide rahatsızlık yarattığı belirtilen haberde “Önceki yıllarda ‘gençler’ ve ‘ak saçlılar’ olarak yaşanan, ancak çok büyük soruna neden olmayan ekipleşmeler, son yıllarda parti kadroları, politikaları ve kararlarında etkili olma çekişmesine dönüşmesi nedeniyle krizleri de beraberinde getiriyor” iddiası dile getirildi.

‘Beratçılar’,  ‘Soylucular’ ve ‘Bilalciler’ olarak adlandırılan 3 ana ekip bulunduğu belirtilen haber, şöyle devam etti:

Bu ana ekiplerin altında da yeni küçük grupların oluşmaya başladığı kaydediliyor. Ekip çekişmelerinin partiye zarar verdiğini belirten bazı partililer, “Bu iyiye gidiş değil, partiye zarar verir” değerlendirmesi yapıyor. Bakan Albayrak’ın İstanbul ilçe aday listesi ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde etkin olmak istemesi, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın buna karşı çıkması nedeniyle ortaya çıkan, daha sonra yapılan görüşmelerle ‘şimdilik’ aşılan kriz, ekipleşmeden kaynaklanan sıkıntıyı yeniden gün yüzüne çıkardı. Parti kulislerinde, son dönemde daha belirgin hale gelen ekipleşmeler ve partiye yansımalarıyla ilgili şu değerlendirmeler yapılıyor: