AKP yargısı şaşırtmadı: Yarbay Ali Tatar'ın ailesine ret

Amirallare suikast kumpasında Yarbay Ali Tatar’ın intiharına yol açan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan’ın yargılanması başladı.

AKP yargısı şaşırtmadı: Yarbay Ali Tatar'ın ailesine ret

Yargıtay hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle intihar eden Ali Tatar’ın ailesinin suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle Sülayman Pehlivan davasında müdahil olma taleplerini reddetti.

Ağabey Ahmet Tatar, “Suçtan zarar görmemişiz. Yüzümüze baka baka bunu nasıl söyleyebildi? Bir canımız gitti, zarar saymaları için daha kaçımız ölmeliydik” dedi. Abla Hürriyet Ünver de “Beni buraya gömün. Ali bugün öldü. Bugün onu öldürdünüz” diye ağladı.

Amirallare suikast kumpasında Yarbay Ali Tatar’ı ikinci kez ifadeye çağırıp intiharına yol açtığı iddia edilen dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan’ın yargılanmasına Ankara’da başlandı. Yargıtay 9.Ceza Dairesi salonundaki ilk duruşmada ailenin davaya müdahil olma talepleri reddedildi. Süleyman Pehlivan’ın tutukluluğuna devam kararı veren mahkeme, duruşmayı 3 Mayıs 2018’e erteledi. Hakimin bundan sonraki duruşmalara Tatar ailesinin alınmaması talimatı verdiği de söyleniyor.

“İddianamede bir tek cümle yok”

Ağabey Ali Tatar, duruşma sırasında “Adeta Süleyman Pehlivan kan davası güder gibi kardeşimin peşine düştü ve yakalama kararını çıkarttı. Bu yalan bombardımanından duygusal olarak etkilenen kardeşim, yeniden tutuklamayı kabullenemedi ve 19 Aralık’ta yaşamına son verdi. Fezlekeyi inceledim. 8 yıldır bugünü bekliyorum. Ancak fezlekede Ali Tatar’ın isminin bir kez dahi geçmemesinden son derece üzgünüm. Örgüt üyeliği arıyorsanız Ali Tatar soruşturmasına bakmanız yeterlidir. Mümkün olmayacak zararlar gördük. Murat Özenalp, Cem Çakmak, Kuddisi Okkır’ı, 15 Temmuz’da 249 evladımızı bu alçak örgüte kurban verdik. Asıl beklediğim Süleyman Pehlivan’ın yargılanmasıydı ve şimdi onu sanık sandalyesinde görüyorum. Bu bize Allah’ın lütfudur. Kardeşim Ali Tatar devletin engel olamadığı bir adaletsizlik sürecinin kurbanıdır. Devletin bize adalet borcu vardır. Kendi içinde bunun sorumlularını bulmak zorundadır. İşte huzurunuzdaki sanık onlardan biridir.” sözleriyle müdahillik talebini bildirdi.

Adliye çıkışında açıklamalar

Mahkemenin kararının okunmasından sonra Ali Tatar, “Nasıl zarar görmedik. Sizin kardeşiniz olsa ne yapardınız. Olur mu bu adalet mi? Kendi kardeşinize bu yapılsa ne olurdu. FETÖ ile böyle mi mücadele ediyorsunuz” diye tepki gösterdi. Ablası Hürriyet Ünver de “Beni buraya gömün. Ali bugün öldü. Bugün onu öldürdünüz” diye ağladı.

Tatar ailesinin iddialarına karşın mahkemenin müdahillik taleplerini kabul etmemesi kararı sonrasında Ahmet Tatar,  tepkilerini “Biz 8 yıldır bu mücadelenin içindeyiz. 8 yıldır hukukun bütün yollarını kullanıyor, bütün kapıları zorluyoruz. Bugün bir kapıyı bize kapattılar. Bu kararlar bizi yolumuzdan çevrimez. Hukuk mücadelemize devam edeceğiz. Ama bugünkü durum hukuk, adalet değil. Suçtan zarar görmemiz kararını vermesi için Ali’nin ölmesi yetmemiş. Bir daha bu aile bu salona girmeyecek, diyor. O zaman git kendi evinin salonunda yap yargılamayı. Ama bizi yıldıramazlar bu sözlerle. Belki canımız sıkılıyor, kalbimiz kırılıyor ama mücadele azmimiz bileniyor.” sözleriyle dile getirdi.