AKP ile MHP arasındaki ittifak görüşmesinin ardından iki partiden açıklama

Yerel seçimde ittifakı görüşmek üzere AKP ve MHP heyetleri bugün bir araya geliyor.

AKP ile MHP arasındaki ittifak görüşmesinin ardından iki partiden açıklama

AKP ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri başladı. Görüşmede, AKP’yi Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP’yi ise Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz temsil etti.

Bir süredir gündemde olan AKP ile MHP arasındaki yerel seçimlerde ittifak konusunda ilk resmi adım atıldı. AKP ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri başladı. Görüşmede, AKP’yi Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP’yi ise Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz temsil etti.

GÖRÜŞME SONRASI İKİ PARTİDEN AÇIKLAMA

İttifak görüşmesinin ardından AKP ve MHP temsilcilerinden açıklamalar geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da “Temennimiz Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de yaşanması. Görüşmelerden olumlu sonuçlara ulaştığımız kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP-MHP ittifak görüşmesi ile ilgili olarak, “Son derece verimli, yapıcı ve açık sözlü bir görüşme ortamında, toplantıların bundan sonraki süreçte de devam etmesi şeklinde prensip kararına vardık” ifadelerini kullandı.

“Yerel seçimlerde, genel seçimlerde olduğu kadar rahat bir ittifaktan söz etmiyoruz” diyen Kurtulmuş, “Çünkü genel seçimlerde ittifakın ya da ittifakların yasal altyapısı vardı. Şimdi burada böyle yasal altyapı olmadığı için zorluk var. Bunları da her iki parti heyetleri olarak görüşerek, bazı konularda teknik çalışmalarımızı sürdüreceğiz, tekrar bir araya geleceğiz. Nihayetinde bizlerde oluşan ortak kanaati, her iki parti heyeti de kendi genel başkanlarına arz ederek, burada sonuç alınması yolunda hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.