AKP Suriye'yi yıkmak için her şeyi yaparken CHP de ondan geri kalmıyor: Suriyelileri eğitin, savaşsınlar...

AKP, emperyalizmin politikalarıyla uyumlu bir şekilde Suriye'yi yıkmak için her şeyi yaparken, CHP de “muhalefet etmek” adına ondan geri kalmıyor.

AKP Suriye'yi yıkmak için her şeyi yaparken CHP de ondan geri kalmıyor: Suriyelileri eğitin, savaşsınlar...

AKP, ABD’nin politikalarıyla uyumlu bir şekilde Suriye Devleti’ni yıkmak ve Suriye’de rejim değişikliği planını uygulamak için her şeyi yaparken, CHP de “muhalefet etmek” adına ondan geri kalmıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizde bulunan Suriyeli göçmenlerin eğitilerek Suriye’de “ülkeleri için savaşmaları” gerektiğini ifade etti.

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtlayan CPH lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin operasyonuna ilişkin sorulan sorulara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, TSK öncülüğünde gerçekleştirilen ve ABD’nin Suriye’de beslediği cihatçı ÖSO’nun da destek verdiği Afrin operasyonuna ilişkin yaptığı yorumlarda, operasyonu “milli bir operasyon” olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Bu operasyon Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için TSK’nın gerçekleştirdiği milli bir operasyondur. Bu operasyona destek vermek, terörden bıkan herkesin ortak görevidir, ki terörden en büyük acı çeken ülke biziz” diye konuştu.

Böyle olur Kılıçdaroğlu’nun muhalefeti

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamalarında aynı zamanda ülkelerinde emperyalizm eliyle başlatılan savaş yüzünden göç etmek zorunda bırakılan Suriyeli göçmenlerle ilgili de, “Ülkemizde 3 buçuk milyon Suriyeli var. Uygun olanları eğitin, gitsin ülkeleri için savaşsınlar. Eğitemiyorsan, bu da senin başarısızlığındır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Suriyelilerin kim için ve kime karşı savaşması gerektiğine dair bir şey söylemezken, ülkemizde bulunan Suriyelilere “yedek asker” olarak görmesi gözlerden kaçmadı.