AKP Sözcüsü'nden 15 Temmuz'da öldürülen askeri öğrencilerle ilgili çarpıtma

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında askerlerin linç edilerek öldürüldüğü gerçeğine karşı çıktı, "Saniye saniye biliyorum. Masum askerlerin katledilmesi değildi." iddiasında bulundu.

AKP Sözcüsü'nden 15 Temmuz'da öldürülen askeri öğrencilerle ilgili çarpıtma

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında köprüde linç edilerek öldürülerek askerlerle ilgili tuhaf iddialarda bulundu.

Dün akşam CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu Ne Oluyor? programına katılan Ünal, linç edildiği Adli Tıp raporlarınca da tespit edilen askerlerin fotoğraflarının 15 Temmuz gününden olmadığını öne sürerken, “Birileri Türkiye’ye karşı kara propaganda yürütüyor. Bu propagandanın bir parçası da iç savaş çığırtkanlığı. Türkiye hiçkimse iç savaş çıkaramaz.” dedi.

GÖRÜNTÜLER TAYVAN’DANMIŞ

Bunun üzerine Şirin Payzın, Mahir Ünal’ın sözlerini açarak şöyle dedi:

“Ben değil siz açtığınız için soruyorum. Başı kesilen asker dediniz. Biliyorsunuz ailelerden bazılarının çocukları çok kötü şekilde can verdiler. Adli tıp raporları da var. Onlar aslında çok  rencide olduklarını söylediler. Onlara bir iki kelime söylemek ister misiniz? Çünkü aslında bu düzenleme esas bizim çocuklarımız hayatlarını kaybettiler ve mahkemelerde hakkımızı arayamayacağız sonucunu beraberinde getirdi. Şimdi sizi dinleyelim?”

Şirin Payzın’ın bu sözlerinin ardından Mahir Ünal ” Efendim? Ne dediğinizi anlamadım” dedi. Şirin Payzın sorusunu tekrar etti. Mahir Ünal “Görüntüler Tayvan’dan.” iddiasında bulundu.

“LİNÇ DEĞİL, NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Şirin Payzın “Şu anda davası devam eden ve oğulları o akşam çıkan küçük askerler bunlar. Emir aldıkları için çıkmışlar ve öldürüldüler ve aileleri diyor ki adli raporlar var.” deyince Ünal şu ifadeleri kullandı: “O akşam yaşananları saat saat biliyoruz. Bunun bir darbe girişimi olduğunu anladıkları anda telsizlerden, televizyonlardan gidip emniyete teslim olan ve bunun kanunsuz emir olduğunu bilen çok net bir şekilde de buna karşı çıkan hatta buna karşı çıktığı için darbeciler tarafından öldürülenlerde var. Dolasıyla siz köprüde sabaha kadar ateş edeceksiniz ve sonra diyeceksiniz ki ben de ne yapayım komutanın emirlerini yerine getirdim.”

“Köprüde ne olduğunu saniye saniye biliyorum. Dolayısıyla orada herhangi bir şekilde masum askerlerin öldürülmesi ya da linç edilmesi yada katledilmesi değildi. Orada yaşananların biz ne olduğunu biliyoruz.”

“KOMUTANLAR O ATEŞİN İÇİNDE BIRAKIYOR ÇOCUKLARI”

Öldürülen Hava Harp Okulu öğrencisi öğrencisi Murat Tekin’in babası Sedat Tekin, Manifesto‘ya verdiği röportajda  o gece yaşananları şöyle anlatmıştı:

“13 Temmuz’da Yalova Hava Eğitim kampına götürülüyor çocuklar. O gece saat 21.30 sıralarında Albay Hüseyin Ergezen tatbikata gideceklerini söyleyerek otobüse bindiriyorlar. Yarı yolda sivil giyimli bir binbaşı daha biniyor, yüzbaşı Ali Akçay da otobüste. Çocuklara mühimmat veriyorlar. Sonra Boğaziçi Köprüsü’ne geldiklerinde halk otobüse saldırıyor. Komutanlar o ateşin içinde bırakıyor çocukları. Otobüse molotof atılıyor, otobüs yanınca çocuklar canhıraş aşağıya iniyor. Orada elinde sopalarla bekleyen insanlar inenleri dövmeye başlıyor. Şoförü öldürüyorlar. Oğlumun arkadaşları kaçmayı başarıyor. Bizim oğlanı ve bir arkadaşını linç ediyorlar. Döve döve öldürüyorlar oğlumu.”

“SAVCILAR ‘BAŞIMIZI YAKMAYIN’ DEDİ”

Darbe girişiminde öldürülen askeri okul öğrencilerinden Murat Tekin, Ragıp Enes Katran da dahil olmak üzere 48 askeri okul öğrencisinin ailesinin avukatı Kübra Aydın, RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olmuş ve ölümlerle ilgili yürüyen davaya ilişkin şu açıklamaları yapmıştı:

“TC kimlik numarasına kadar tespit ettiğimiz kişiler var. Linç edilerek öldürüldüler. Kesici delici aletlerle boğazları kesiliyor. Adli Tıp raporunda detayları mevcut. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Savcılar çatışma anında öldülerse bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar”

Avukat Aydın, görüştüğü savcıların, “Bizim başımızı yakmayın avukat hanım” dediklerini de belirterek, “Ortada bir hukuksuzluk var ve buna müdahale ettiklerinde başlarının yanacağını düşünüyorlar” diye konuşmuştu.

 

http://gazetemanifesto.com/2017/12/27/megerse-katilleri-korumak-icin-bizi-bekletmisler/