AKP Sözcüsü Ünal: Türkiye, ABD'nin kaybetmeyi göze alacağı bir müttefik değildir

AKP Sözcücü Mahir Ünal, ABD ile son dönemde yaşanan gerginliğe ilişkin, "Türkiye, ABD'nin kaybetmeyi göze alacağı bir ülke değil" açıklamasında bulundu.

AKP Sözcüsü Ünal: Türkiye, ABD'nin kaybetmeyi göze alacağı bir müttefik değildir

Partisinin yayın organı A Haber‘de konuşan Ünal, Beyaz Saray’dan Türkiye’ye yönelik gelen açıklamalarla ilgili olarak “Bu bir akıl tutulması” ifadesini kullanırken, F-35’ler konusuna ile ilgili de “Türkiye, ABD’nin kaybetmeyi göze alacağı bir ülke değil” şeklinde konuştu.

Ünal, “Türkiye-ABD ilişkileri çok hızlı bir şekilde rasyonel bir zemine taşınmalıdır. Türkiye, ABD’nin kaybetmeyi göze alabileceği bir müttefik değildir. Türkiye son derece rasyonel bir zeminde müzakereye açık bir noktada durmaktadır. Hiç kimse Türkiye’ye parmak sallayamaz. İçlerinde yaşadıkları bu sorun Türkiye’nin sorunu değil. Türkiye öncelikli olarak kendi dış politikasını ve ABD ile olan ilişkisini son derece onurlu bir şekilde ve yüce Türk milletinin hassasiyetlerini ve uluslar arası alanda temsiliyeti ile onurunu koruyarak yoluna devam edecek” dedi.

“KATAR’IN YARDIMI KARDEŞLİĞİ GEREĞİ”

Katar’ın Türkiye’ye yönelik yatırım kararı almasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ünal, “Bu kardeşliğin bir gereğiydi. Katar bu kardeşliğin gereğini yerine getirdi. Katar’a bu kardeşliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.