AKP Sözcüsü Mahir Ünal: Münbiç'e de gireceğiz Allah'ın izniyle

AKP Sözcüsü Ünal: Münbiç'e de gireceğiz Allah'ın izniyle.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal: Münbiç'e de gireceğiz Allah'ın izniyle

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta bir katıldığı bir toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuzey Suriye’de kantonlar oluşturulmaya başlandığında yapılanları asla kabul etmediklerini belirttiklerini ancak birilerinin ısrarla orada planladıkları süreci devam ettirdiklerini iddia eden Ünal, “Şimdi bize diyorlar ki ‘Münbiç’i yapamazsınız’ diyorlar. Münbiç’e de gireceğiz Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

Ünal şunları söyledi:

“Biz onlara ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dediğimizde şaka yapıyoruz zannettiler. Gelemez zannettiler içeriden de birileri, hatta bizim içimizden birileri ‘Türkiye altından kalkamayacağı riskleri almamalı. Türkiye, sonuçlarına katlanamayacağı riskleri almamalı’ gibi laflar etmeye başladı birileri. Eğer biz Fırat Kalkanı Harekatı’nı yapmasaydık, bir hançer gibi orada terör örgütü koridoruna ortadan vurmasaydık bugün Afrin’i yapamazdık. Onlara biz şunu söyledik, Eğer biz bu riskleri almazsak ödeyeceğimiz bedel daha ağır olacaktır’ dedik. Eğer siz risk almazsanız cesaretle yol yürümezseniz oyunlar bozulmaz kardeşlerim. Zor, oyunu bozar. Biz, Fırat Kalkanı’ndan sonra Afrin’e başlayınca önce ‘Afrin’i yapamazsınız’ dediler. Şimdi bize diyorlar ki ‘Münbiç’i yapamazsınız’ diyorlar. Münbiç’e de gireceğiz Allah’ın izniyle. Terör neredeyse Terörist neredeyse sınır güvenliğimizi koruyana kadar, o savaşı Türkiye’nin içine taşımak isteyenlerin son teröristini yok edene kadar devam edeceğiz.”