AKP sözcüsü Çelik, MYK toplantısı sonrası konuştu: Kati Piri'yi ciddiye almayın

AKP Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP sözcüsü Çelik, MYK toplantısı sonrası konuştu: Kati Piri'yi ciddiye almayın

AKP Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk olarak, Yunanistan’ın karasularını kademeli artıracağı iddiaları ile ilgili konuşan Çelik, “Yunanistan’ın karasularını kademeli artıracağı iddiası çok tehlikeli bir yaklaşımdır, kendilerine yüce Meclis’in 1995’te aldığı karardaki (TBMM’i 8 Haziran 1995’te Yunanistan’ın Ege’de karasularını 12 mile çıkarmasını önlemek için ‘Casus belli’ (Savaş nedeni) kararı almıştı) ikazı hatırlatıyorum. Yunanistan’ın karasularını kademeli olarak artırılmasıyla ilgili en ufak çabasına, Türkiye tarafından en sert cevap verilecektir” diye konuştu.

Türkiye’nin milli sondaj gemisi Fatih’in Akdeniz’de yapacağı ilk derin deniz sondajına dair de konuşan Çelik,”‘7. parsel’ dedikleri bölge, bizim kıta sahanlığımız içindedir, Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından gereken cevap verilir, Fatih Gemisi de güçlü bir şekilde korunmaktadır. Yunan ve Rum tarafına herhangi bir girişimde bulunmamalarını tavsiye ederiz” ifadelerini kullandı.

‘Kati Piri’yi ciddiye almayın’

Ömer Çelik, AP Türkiye Raportörü Kati Piri’nin İstanbul Havalimanı ile ilgili sözleriyle ilgili “Kati Piri’yi ciddiye almayın, onun anlayacağı işler değil bunlar. Türkiye raportörü olmasına rağmen maalesef Türkiye’yi tanımamış birisidir” ifadelerini kullandı.

KAŞIKÇI CİNAYETİ: KILIÇDAROĞLU ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR

Kaşıkçı cinayeti ile ilgili soruları yanıtlayan Çelik, “Kaşıkçı’nın cesedin yerini öğrenmek istiyoruz, yerli işbirlikçinin kim olduğunun makamlarımıza iletilmesini istiyoruz. Bu, yüksek düzeyden bir talimat verilmeden gerçekleştirilecek bir eylem değildir. Kimseyi peşinen suçlamıyoruz. Ama hiçbir şeyin örtülmesine de müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu ve sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na getirerek “Kılıçdaroğlu’nun Kaşıkçı olayıyla ilgili yaptığı ithamlar, baştan aşağı yalandır, dünyada hiç kimse bu iddialarda bulunmamıştır, tam tersine Türkiye’nin, cumhurbaşkanımızın bu iradesiyle ortaya koyduğu dirayetle oluşturduğu baskıyla bu soruşturmanın gittiği batı basınında yazılıyor. Dünyada herkes tam tersini söylerken, Türkiye’nin tavrını takdir ederken dünyada sadece Kılıçdaroğlu kara propaganda yapıyor. Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor. Türkiye’nin eksik yaptığı bir şey yoktur. Batılı liderler tarafından ifade ediliyor. Ne olursa olsun, Cemal Kaşıkçı meselesinde göreceğiz, ne varsa Türkiye ortaya çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

AİHM’in Hz. Muhammed kararı hakkında da konuşan AKP sözcüsü, “Peygamber efendimize dönük olarak bir Avusturya vatandaşı bir hakaret ortaya koymuştu. Ve bu şahsa, normal mahkeme bir ceza verdi. Arkasından yüksek mahkeme de bunu onadı. Söz konusu şahıs, konuyu AİHM’e gönderdi. Ve AİHM yerel mahkemelerin verdiği kararın dengeli bir karar olduğunu söyledi. Bunu çok önemli buluyoruz. AİHM, bu ifade özgürlüğü olarak uygulanamaz diyor. Bu konuda yerel mahkeme doğru yapmıştır. İkincisi, başkalarının ifade özgürlüğü varsa, başkalarının dini duygularının korunma hakkı da vardır. Üçüncüsü, yine önemli bir şey söylüyor. Avusturya’da dini barışın sürdürülmesi açısından, başkalarının dini duygularının korunması açısından denge göz önüne alınmıştır. Eğer bu denge sağlanırsa, dini barışla ilgili denge ifade özgürlüğü temelinde kurulursa Avrupa’da İslam düşmanlığına karşı mevzi kazanılmış olur” dedi.

‘Bunlar sorunlu ifadeler, YÖK de konuyla ilgilenmektedir’

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini ‘sorunlu’ olarak niteleyen Çelik, “Bildiğimiz kadarıyla YÖK de konuyla ilgilenmektedir. Bu ifadeleri incelemektedir. YÖK tarafından bu konuyla ilgili değerlendirme yapılacaktır. AK Parti açısından bunlar her zaman sorunlu ifadeler olarak görülür. Katılmadığımızı ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇEVRE PROJELERİNDEN BİRİSİ”

Çelik, İstanbul Havalimanı hakkında ortaya atılan iddialara ise, “Bunun en temelinde bir takım gruplar da bir takım siyasi partiler de, Kati Piri gibi aktörler de çevreyle ilgili sıkıntı yaratacağını iddia ediyor. Biz iddia ediyoruz ki, dünyanın en büyük çevre projelerinden birisidir. Madenler tarafından delik deşik edilmiş arazinin yeniden ihya edilmesidir. Bundan sonrası için de yukarıdaki göllerin ihya edilmesiyle ilgili cumhurbaşkanımızın talimatı olmuştur. Dünyanın en büyük yeşil binasıdır. Herkesin gıpta ile bakacağı çevre projesi olarak kayıtlara geçmiştir” yanıtını verdi.