AKP Sözcüsü Çelik: MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı'nı sarsmaz

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

AKP Sözcüsü Çelik:  MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı'nı sarsmaz

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

BAHÇELİ’NİN YEREL SEÇİM MESAJLARI

Türkiye’de her seçim bölgesinde ilde ilçede aday çıkaracak şekilde genel merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Cumhur İttifakı son derece önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Cumhur İttifakı’na çok önem veriyoruz. Cumhur İttifakı’na dönük bunun içerdiği ilkelerin korunması konusunda titiz özenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti’nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil. MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı’nı sarsmaz. Bir takvim her an olabilir. Daha yerel seçimlere var. Tartışmalar sürüyor.

ERDOĞAN-BAHÇELİ BİR ARAYA GELECEK Mİ?

Her an olabilir bu. Programlarının uygunluğuna göre…

KATAR’DAN ALINAN UÇAK

Açıklamaya katılmıyoruz. Devletlerin birbirlerine karşı jestleri olur.

DURSUN ÇİÇEK’İN AÇIKLAMALARI

Açıklaması son derece vahim bir açıklama. Türkiye’de vesayetin zihinlerde nasıl dolaştığını gösteren bir açıklama. CHP’den bir yalanlama, kınama gelmemesi de CHP’de bununla ilgili dolaylı bir onama olduğunu gösteriyor.

Hukuk dışı, siyaset dışı, ahlak dışı bir tutumdur. Bu zihniyete karşı uyanıklığımızı, mücadelemizi diri tutmalıyız. Meclis’in içindeki bir kişi tarafından gündeme getiriliyor.

15 Temmuz’daki hain darbe girişimi Türk yargısı açısından bir dönüm noktasıdır. Yargı darbeye karşı güçlü bir direniş göstermiştir. Bu gurur vericidir. Eskisi gibi gidip ihtilal yapanların önünde esas duruşa geçen hakim savcılar döneminin bittiğini gösteren bir tablodur.

Bu şekilde kirleten hakim ya da savcı varsa, hukuktan nasibini almamış kimseler varsa yargının gerekli mekanizmaları çalıştırarak ortaya çıkarması gerekir. Birkaç gün önce bu ülkenin başbakanlarının idam edildiği acı dönemin yıl dönümünü yaşadık. Onun üstüne bu açıklamanın yapılması tüm partilerin siyasi tabanına karşı saygısızlıktır.

ENİS BERBEROĞLU’NA TAHLİYE KARARI

Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. Bu tabloda ortaya çıkan durum budur. Bizim de bunun dışında söyleyeceğimiz bir şey yok. Bundan sonrası da hukuk kuralları içinde seyrine devam edecektir.

MHP’NİN AF TEKLİFİ

Paketi göreceğiz. TBMM’nin üyesi bir parti bu teklifi getiriyor. Tabii ki değerlendirmelerimiz olacak. Cumhurbaşkanımız bu konuda net konuştu. Devlete ve kişilere karşı işlenen suçlar meselesi ayrı. Bizim buradaki ilkelerimizde bir değişiklik yok. Hiçbir MYK ya da MKYK’da bu konu görüşülmedi.

Duruşumuzda bir değişiklik yok. Şu ana kadar af kapsamının içine sokulmak istenen maddeler konusunda aynı düşünmediğimizi söyledik. Pazartesi günü göreceğiz, değerlendireceğiz. Değerlendirmemiz şimdiye kadar Cumhurbaşkanımız kadar açıklanan ilkeler çerçevesinde olacaktır.

CHP’NİN İŞ BANKASI HİSSELERİ

Çok nettir. Gazi Mustafa Kemal ulusal liderimizdir. Atatürk’ün her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır. CHP onun doğal mirasçısı olarak görüyor. O zaman tek parti vardı.

Biz Gazi Mustafa Kemal’in mirasını herhangi bir partinin uhdesinde görürsek Atatürk’e karşı ulusla bir lider yerine çok daha indirgemeci bir yaklaşım olur. Her türlü mirasın Türk milleti adına devlette temsil edilmesi gerekir. Atatürk’ün mirasına karşı yapılan bir haksızlıktır. Netice olarak orada bir parti adına oturuyorsunuz. Bir partinin niye bir bankanın yönetiminde koltuğu olur. Atatürk’e saygı gereği CHP’nin bu pozisyondan vazgeçmesi gerekir.

ERDOĞAN – TRUMP GÖRÜŞMESİ OLACAK MI?

Başkan Trump Cumhurbaşkanımızla görüşmek isterse o talebe nasıl karşılık verileceğine dair değerlendirme yapılır.

Bizim tarafımızdan herhangi bir talepte bulunulmamıştır.