AKP Sözcüsü Bahçeli: Esad Afrin'e girerse...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Suriye yönetimini hedef aldı.

AKP Sözcüsü Bahçeli: Esad Afrin'e girerse...

AKP’nin müttefiki MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında ‘AKP Sözcüsü’ gömleğini giyip Suriye yönetimini “Esad Afrin’e girerse sonuçlarına katlanır” diyerek hedef aldı.

Bahçeli’nin açıklamalarında bazı başlıklar şöyle:

“AFRİN’E GİRMEYİN DİYENLER…”

“Ne arıyorsunuz Afrin’de” diyenlerle, “Afrin’e girmeyin” uyarısı yapanlar zihniyet itibarıyla ihanet madalyonunun iki yüzüdür. Haklarından taviz veren bir milletin yaşaması tesadüflere bağlıdır. Biz öyle bir milletiz ki zoru başarır, imkansıza diz çöktürürüz. Bu milli iman ve irade hamdolsun henüz canlılığından bir şey kaybetmiş değildir. Kutlu mazimiz, parlak geleceğimizin kefilidir. Biz millet olarak bir elimize sancağımızı, diğer elimize ise kefenimizi alarak kervan kervan yola koyulduk. Türk milleti hafife alınamaz. Türkiye görmezden gelinemez. Varsayalım hafife aldılar, biliniz ki Türk milleti hiçbir kursağa sığmaz, hiçbir şer güce kurban edilemez. Küresel ve bölgesel düzeyde her türlü engellemeye rağmen Zeytin Dalı Harekatı 32. gününe girmiştir. Mehmetçik, ÖSO ile birlikte aşama aşama Afrin’e yaklaşmaktadır. 320 kilometrelik karasal alanda güvenliğin sağlandığı anlaşılmaktadır. Şu ana kadar 1715 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Verdiğimiz şehit sayısı 32, sivil kaybımız 9’dur. Aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.

“TÜRK ASKERİ AFRİN’E AY YILDIZLI BAYRAĞI ÇEKECEKTİR”

CHP PM’ye seçilen bir şahıs, “Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim, şehitler ölmez, vatan bölünmez lafından tiksindiğim kadar” diyor. CHP PM’ye seçilmiş şahsın hakaretlerini ayaklar altına alıyor, çiğniyorum. Beğenseler de beğenmeseler de şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bunlar YPG’ye meftun, PKK’ya vurgun, şehitlere suskundur. Bunların Atatürk ile yolları ayrılmış. PKK, PYD, YPG hem saldırıp hendek kazmakta hem de Türkiye’deki uzantıları ile operasyonu sabote etmeye çalışmaktadır. Afrin terörden mutlaka arındırılacaktır. Afrin’e Türk askeri girecek, ay yıldızlı bayrağı hakettiği yere eninde sonunda gururla çekecektir. Afrin’den geri dönüş, beka davasından en ufak taviz yoktur. Korkunun ecele faydası nerede görülmüştür. ABD’nin tavrı ne olursa olsun, terörün Afrin’deki başı ezilecektir.

“ESAD AFRİN’E GİRERSE…”

“Esad ise Afrin’e girerse, PKK,YPG ile aynı cepheye düşerse sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaktır. Afrin, Şam yönetiminin aklına yeni mi gelmiştir? Bu nasıl bir çarpıklıktır. Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıdır ancak Esad, kendi topraklarından bize yönelen terör tehditlerine karşı başa çıkmak için girişime yönelmemiştir. Afrin’de açık tavır alması felakete davetiye işlevi görecektir. Türkiye, Afrin’de bir savaşın tarafı değil, terörle haklı bir mücadelenin içindedir. Suriye yönetiminin Türk ordusuna işgalci demesi de yalnızca hezayandır. Kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Ama kimsenin de topraklarımızda gözünün olmaması tarihi bir mükellefiyettir. Gözü olan varsa, o gözü çıkarmasını, çomak sokmasını çok iyi bilir, çok da iyi yaparız.”