AKP soyuyor: Örtülü ödenek harcamaları geçen yıl yüzde 50 arttı!

2015'ten bu yana Cumhurbaşkanı'nın da kullanmaya başladığı örtülü ödenek harcamaları geçen yıl 2 milyar lira iken bu yıl 3 milyar liraya çıktı.

AKP soyuyor: Örtülü ödenek harcamaları geçen yıl yüzde 50 arttı!

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, 2017 bütçesi gerçekleşme rakamlarını açıkladı. Buna göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın 2017’de hiçbir hesab vermeksizin kullanabildikleri örtülü ödeneğin tamamına yakınını harcadığı ortaya çıktı.

Açıklanan rakamlara göre “Mal ve hizmet alım giderleri” kapsamında örtülü ödenekten aralık ayında 192.3 milyon lira, yılın tamamında ise 1.9 milyar lira harcama gerçekleştirildi. Bütçeden “sermaye giderleri” kapsamında örtülü ödenek için aralıkta 53.5 milyon lira, 2017’nin tamamında ise 1 milyar 51 milyon lira harcandı. “Mal ve hizmet alımları” kapsamında yapılan örtülü ödenek harcamaları ile, “sermaye giderleri” kapsamında yapılan örtülü ödenek harcamaları toplandığında 2017 yılının tamamında örtülü ödenek için bütçeden yapılan toplam harcama 3 milyar 28 milyon lira oldu.

2016 yılında ise örtülü ödenek için bütçeden toplam 2 milyar 22 milyon lira harcama gerçekleştirilmişti.

İşte CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın paylaştığı grafikle son 12 yılda örtülü ödenek harcamaları: