AKP ve sermaye sınıfı arasındaki ilişki

AKP ve sermaye sınıfı arasındaki ilişki

15-01-2018 14:52

Pusula’daki bu hafta konumuz AKP ve sermaye sınıfı arasındaki ilişki. Genel olarak CHP’ye elitist diyen AKP’liler sermaye sınıfı ile aralarındaki ilişkiyi örterken, AKP’yi büyük sermaye götürecek diyen tezler de AKP’nin sermaye bağını ortadan kaldırıyorlar. AKP’nin sermaye sınıfının baş aktörü olduğunu yazmaya çalıştığımız yazıların akıl açacağını umarız. İlk yazı Neşe Deniz Babacan imzasıyla AKP’den nefretin burjuvaziden medet... View Article

Pusula’daki bu hafta konumuz AKP ve sermaye sınıfı arasındaki ilişki. Genel olarak CHP’ye elitist diyen AKP’liler sermaye sınıfı ile aralarındaki ilişkiyi örterken, AKP’yi büyük sermaye götürecek diyen tezler de AKP’nin sermaye bağını ortadan kaldırıyorlar. AKP’nin sermaye sınıfının baş aktörü olduğunu yazmaya çalıştığımız yazıların akıl açacağını umarız.
İlk yazı Neşe Deniz Babacan imzasıyla AKP’den nefretin burjuvaziden medet ummayı getirmesi başlıklı yazı. AKP karşıtlığı üzerinden sermaye sınıfından meden uman bir siyasal hattın eleştirisini bu yazıda okuyabilirsiniz. İkinci yazı ise Yeşil sermayenin yükselişi ve AKP’nin sınıfsal temeli başlığıyla İlker Demirer tarafından yazıldı. AKP döneminde yeşil sermayenin nasıl büyüdüğünü anlatan bu yazıyı. AKP döneminde büyük sermayenin karları yazımız tamamlıyor. Gül Çetin tarafından yazılan bu yazı, büyük sermayenin nasıl AKP iktidarı tarafından beslendiğini anlatıyor. Son yazımız ise Ali Ateş tarafından kaleme alındı. Sermaye sınıfının siyasal yönelimleri: AKP ve CHP ne yana düşer?
İyi okumalar…