AKP seçim öncesi 'tapu' atağına geçiyor

AKP 24 Haziran seçimleri öncesi, halkın barınma hakkını oya çevirmek için kanun düzenlemesi yapacak.

AKP seçim öncesi 'tapu' atağına geçiyor

24 Haziran’a çekilen seçimler öncesi AKP yaklaşık 16 milyon taşınmaza ‘Yapı Kayıt Belgesi’ verilmesi için yapılacak düzenlemeyi bir hafta içinde Meclis’e sevk edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki sözkonusu yapılarda imara aykırılıklar ve işgaller olduğunu belirtirken “Bu ülkede yüzde 60 mülk sahibi devletle ihtilaflıysa buna bir çözüm getirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Çözüm için vatandaşın kendinin gelerek hali hazırda iskana, imara aykırılığı bildirmesi gerektiğini kaydeden Özhaseki, “Bildirdikten sonra belli bir ücreti ödeyecek ve kayıt altına alınacak. Cüzi bir ücret olacak” dedi. Mevcut durum hakkında da bilgi veren Özhaseki, “Belediye dairelerden vergi alamıyor, emlak vergisini arsadan alıyor. Bunu tescillese, başına bela. Maliye aynı şekilde. Vatandaşın elinde tapusu yok. İpotek verecek olsa bankaya, veremiyor” ifadesini kullandı.

Özhaseki’nin açıklamalarıyla birlikte, AKP’nin halkın temel sorunlarını çözmek için seçim öncesini beklediği ve esas amacının halkın temel haklarından siyasi rant elde etmek olduğu da bir kez daha ortaya çıktı.