AKP satılamayan şeker fabrikaları için yeni yol buldu!

Erzincan ve Erzurum şeker fabrikalarına ilk ihalede alıcı çıkmayınca Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yeni bir ihale hazırladı.

AKP satılamayan şeker fabrikaları için yeni yol buldu!

Patronların partisi AKP, kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen aldığı kararla şeker fabrikalarını özelleştirmeye açmıştı. Bu kapsamda şimdiye kadar dört ayrı fabrika şirketlere satılarak kamunun elinden alındı. Ancak Erzurum ve Erzincan’daki fabrikalar için düzenlenen ihalelerde herhangi bir teklif gelmedi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ise şimdi bu iki fabrikayı özelleştirebilmek için yeni bir ihale düzenleyecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) internet sitesinde yer alan ilana göre, Erzincan ve Erzurum şeker fabrikaları “birlikte satış” yöntemiyle özelleştirilecek. Fabrikalar için 4 Mayıs’a kadar teklif verilebilecek. İhalede, geçici teminat tutarı 4 milyon lira, şartname bedeli 10 bin lira olarak belirlendi.

İlanda “T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından, İdare’nin %100 hissesine sahip olduğu Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.ye ait aşağıdaki tabloda yer alan Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikası birlikte olmak üzere, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun çerçevesinde “Satış” yöntemi ile özelleştirilecektir” ifadelerine yer verildi.