'İlelebet beraberiz diye bir şey yok'

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AKP ile MHP’nin yapacağı ittifakın bugünkü şartlarda 5 yıl olarak öngörüldüğünü belirtti.

'İlelebet beraberiz diye bir şey yok'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP’li Mustafa Şentop, partisinin 2019 seçimleri öncesi MHP ile kurduğu ittifaka ilişkin “5 yıl birlikteyiz” açıklaması yaparken, “Belki 2014’te yine yapılır” dedi.

AKP’nin yayın organlarından Türkiye Gazetesi‘ndeki habere göre, MHP ile yapacakları ittifakın bugünkü şartlarda 5 yıl olarak öngörüldüğünü belirten AKP’li Şentop “MHP ile ittifak bugünün şartlarında yapılacak bir ittifak. 2019 seçimlerine birlikte gideceğiz. Hükûmet sistemini birlikte değiştirdik ve bu sistemin gerekli hukuki altyapısını da birlikte yapacağız. 2019’dan sonra 5 yıl birlikte bir çalışma iradesi olacak. Ama bundan sonra ilelebet birlikte olacağız diye bir şey yok. Çünkü seçim ittifakları, her seçim öncesinde yeniden değerlendirilir. Önümüzdeki süreçte, yine değerlendirilir ve belki 2024’te bu yine yapılır” değerlendirmesinde bulundu.

“TEK BİR PARTİ OLMAYIZ”

Şentop, MHP ile AKP’nin genel olarak programlarının farklı olduğuna dikkat çekerek “Yapacağımız ittifak, iki partinin tüm programlarından vazgeçip tek bir parti gibi hareket etmesi anlamına gelmez. Elbette farklı politikalar olacak. Ama temel bir takım unsurlar için ittifak yapıyoruz. 15 Temmuz sonrasında alınan tavır, millete saldırı karşısında milleti ve devleti tahkim edecek bir hedefle yola çıktık. Seçimlerde güçlü bir iktidar oluşması, Türkiye’yi siyasi belirsizliklerden kurtarılması gibi temel ilkeler üzerinde bir mutabakat var” görüşünü dile getirdi.