AKP-MHP ittifakında yeni gelişme: 'Göbek atanları üzecek bir haberim var'

Yerel seçimde kimi şehirlerde ortaya çıkan kritik durum, AKP ve MHP'nin yeni bir 'ittifak' turuna başlamasını zorladı.

AKP-MHP ittifakında yeni gelişme: 'Göbek atanları üzecek bir haberim var'

AKP ile MHP arasında yerel seçimde devam etmeyeceği taraflarca ilan edilen ittifakın durumuna ilişkin “sürpriz” olmayan bir gelişme yaşandı. Kimi şehirlerde tek başına aday göstermelerinin iki partiye de yaramayıp diğer partilerin kazanması ihtimalini doğurması Erdoğan ve Bahçeli’yi masaya oturmaya zorladı.

23 Ekim günü gerçekleşen Meclis grup toplantılarında yerelde ittifak arayışına son verdiklerini açıklayan MHP ve AKP Genel Başkanları, edinilen bilgiye yaklaşık bir ay sonra baş başa görüşmede bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi davet edecek. Liderlerin ikinci tur için partilerin yerel yönetimden sorumlu isimleri Mehmet Özhaseki ve Sadir Durmaz’ı görevlendirilmesi öngörülüyor. 23 Mart yerel seçimlerinde genel bir ittifakın zor olduğunu belirten taraflar, daha lokal işbirliklerini görüşecek.

“MHP İSTANBUL VE ANKARA ADAYINDAN VAZGEÇEBİLİR”

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında iki tarafın görüşmesine ilişkin “Diğer taraftan, muhalefet cephesinde bir taban ittifakı ortaya çıkarsa, AK Parti’nin işi iyice zorlaşır ve yıldız isimler yetmeyebilir. Bu çerçevede bu hafta AK Parti ve MHP heyetleri ve liderleri bir araya gelirse, hatta MHP, İstanbul ve Ankara’da aday göstermekten vazgeçerse şaşırmayın.” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE YOLA DEVAM”

Türkiye Gazetesi yazarı yandaş Süleyman Özışık da görüşmeye ilişkin  “Cumhur İttifakı sona erdiği için göbek atanları üzecek bir haberim var.” derken, “Bu hafta içinde AK Parti ve MHP kurmayları yeniden bir araya geliyor. Önce Mehmet Özhaseki ve MHP’nin üst düzey isimleri, ardından Sayın Erdoğan ile Sayın Bahçeli görüşecek.
Kısacası AK Parti ile MHP, “Birlikte yola devam”” diye yazdı.