AKP kendi anket şirketini kuruyor

Seçim anketlerinin isabetli tahminler alınamaması üzerine AKP'nin kendi teşkılatıyla anket şirketi kuracağı belirtiliyor.

AKP kendi anket şirketini kuruyor

Seçim öncesi yapılan anketlere dayanılarak yürütülen tahminlerin 24 Haziran’da açıklanan sonuçları tutturaması nedeniyle AKP’nin kendi parti üyeleriyle bir anket şirketi kuracağı öğrenildi.

AKP’nin yayın organlarından Takvim‘in yazarı Şebnem Bursalı, geçtiğimiz hafta yapılan AKP MYK toplantısından aktardığına göre konuyla ilgili çok hassas olduğu bilinen Tayyip Erdoğan rahatsızlığını çok net şekilde dile getirdi.

Buna göre, AKP, bundan sonra kamuoyu anket şirketleriyle çalışmayacak ve kendi araştırma şirketini kuracak. Bu şirket üzerinden bundan sonra düzenli araştırmalarını yapacak ve sahada yine kendi gençlik kolları ve kadın kollarından oluşacak ekipmanlar üzerinden nabız tutacak.

Kararın doğru olduğunu savunan Bursalı “24 Haziran seçimleri için aday belirleme sürecinde Amasya, Uşak, Karabük gibi iller için bu yöntem uygulandı ve en isabetli sonuçların alındığı, sandıklardan çıkan sonuçlardan da görüldü.” diye yazarken, “Bakalım AK Parti’nin aldığı bu radikal karar diğer partilerde de kendi şirketlerini kurmayı zorlar mı? Yoksa, anket şirketleri kendi içlerinde yeni bir sorgulama yapar ve çeki düzen verirler mi?” diye sordu.