AKP Kadın Kolları Başkanı'nın eşine 'usülsüzlük' ödülü: Milli Eğitim'de müdür yapıldı

AKP Sinop Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu’nun eşi Nazım Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü yapıldı.

AKP Kadın Kolları Başkanı'nın eşine 'usülsüzlük' ödülü: Milli Eğitim'de müdür yapıldı

Sinop’un Gerze ilçesinde Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü’ne kursiyer olarak gelen iki kadın vatandaşın parasına usulsüzce el koyduğu iddiası ile gündeme gelen, AKP Sinop Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu’nun eşi Nazım Aksu “ödüllendirildi”.

Halk Eğitim’de görev yaptığı dönemde konuyla ilgili BİMER’e hakkında suç duyurusunda bulunulan ve şikâyet edilince usulsüz bir şekilde el koyduğu parayı geri vermek zorunda kaldığı iddia edilen Nazım Aksu, Halk Eğitim müdürlüğü görevinden alınarak Milli Eğitim Gerze İlçe Müdürü yapıldı.

Halk Sesi’nden Mete Çağdaş’ın haberine göre Nazım Aksu, ilçede faaliyet gösteren AKP destekli dinci ‘İlim Yayma Cemiyeti’ kuruluşun da faal üyelerinden biri. Bu kuruluştan devreye giren etkili isimler, Aksu’nun İlçe Milli Eğitim müdürü olmasını sağladı.

“ÜSTÜN VASIFLARI BUNLAR…”

Aksu’nun milli eğitim ilçe müdürü olarak atanmasına ilişkin Türk Eğitim-Sen Sinop şubesi başkanı Turgay Şen, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kadrolu Şube müdürü kenara konulup, ezelden torpilli Okul müdürü Nazım Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi. Üstün vasıfları ne diye soracak olursanız? Yandaş sendika temsilciliği yapmış olmak, Aile olarak iktidar siyasetine tutunmak, İlim yaymak için çok çalışmak” dedi.