AKP İstanbul'da 'lale' sezonunu açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, 'tamamı yerli ve milli' dediği lalelerin maliyetini açıkladı.

AKP İstanbul'da 'lale' sezonunu açtı

İstanbul’u kent olmaktan çıkarıp sermayeye rant aktarma uğruna sayısız doğal alanı ve tarihi dokuyu yok eden AKP’nin 13 senedir her ilkbaharda ‘makyaj’ amaçlı yaptığı ‘Lale Festivali’ başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’a toplam 30 milyon adet lale dikildiğini belirterek, maliyetinin 10,5 milyon olduğunu ifade etti.

“ÇOK YÜKSEK DEĞİL”

Emirgan Parkı’nda konuşan Uysal, “1-30 nisan arasındaki lale festivalinde bu Emirgan Parkı’na yaklaşık 3,5 milyon adet lale ekilmiş vaziyette. Toplam İstanbul geneline 30 milyon adet. Daha önceleri Türkiye’de yeteri kadar üretim yapılmadığı için belki de yurt dışından getirmeler başladı ama… Bugün itibarıyla lalelerimizin tamamı yerli ve milli. İstanbul’un Şile’nin Çatalca’nın köyleri, İstanbul dışında belirli yerlerde köylülerimize üretim yaptırılarak bu lalelerimiz Türkiye’den temin ediliyor. Herkes şunu merak ediyor. Bu kadar 30 milyon lale, etkinlik. Maliyeti ne? Yapılan tüm etkinliklere yaptığımız harcamamız 10,5 milyon. O manada baktığımız zaman herhangi iki parkın peyzajına harcadığımız rakamdan çok yüksek değil.” ifadelerini kullandı.