AKP'li başkandan iğrenç sözler

AKP Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya'yı methetmeye çalışırken, Eskişehir'le ilgili çirkin imada bulunarak "Kütahya'nın çapkınları Eskişehir'e gidiyorsa varsın gitsin" dedi.

AKP'li başkandan iğrenç sözler

AKP Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya’nın gelişmişlik düzeyini anlatırken “Kütahya’nın çapkınları Eskişehir’e gidiyorsa varsın gitsin” sözlerini sarfetti. Çetinbaş, Eskişehir’deki gençleri de ‘ideolojisini kaybetmiş’ ve ‘milli ve manevi değerlere uymayan’ gençler olarak niteledi.

Geçtiğimiz hafta kentinin yerel haber sitelerinden birisine konuk olan Çetinbaş, Facebook üzerinde de canlı yayınlanan programda sunucunun “Kütahya’nın koca bir köy olduğu, gelişmediği yönünde eleştiriler var. Bunlara ne diyorsunuz” sorusuna “Neyle alakalı. Ben böyle düşünmüyorum. Bana bunu söyleyenlere ‘Ne eksik?’ diye soruyorum. Eskişehir ile kıyaslanıyorsa Kütahya’yı daha gelişmiş ve kimliğine sahip buluyorum. Gece hayatının, bizim manevi ve milli değerlerimize uymayan hasletlerin, ideolojisini kaybetmiş gençlerin gece yarılarına kadar eğlenmesi eğer bir gelişmişlik modeliyse buna benim söyleyecek sözüm yok.” yanıtını verdi.

“Arkadaşlarıma soruyorum; neyi eksik buluyorsunuz?” diye soran Çetinbaş, “Mesela ben Eskişehir’e gittiğimde teşkilattaki arkadaşlarımız da Kütahya’ya özeniyorlar. Ayıp olmasa söyleyeyim yani…” ifadelerini kullanırken,  “Kütahya’nın çapkınları Eskişehir’e gidiyorsa varsın gitsin. Eğer kasıt buysa… Olur mu yani böyle bir şey?” yorumunda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Çetinbaş’ın bu sözlerine CHP Eskişehir İl Başkanı ise “Kütahya’yı temsil etmiyorsun. Ağzından küfür akıyor. Eskişehir ve Eskişehir’in temsil ettiği değerler seni ürkütüyor, ürk zaten. Kütahyalılara ve Eskişehirlilere ettiğin hakaret, senin ve senin temsil ettiğin zihniyetin sona yaklaştığını gösteriyor” diye yanıt verirken, Çetinbaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.