AKP HDP'nin adaylarını engelleyecek

AKP'nin yerel seçimlerde HDP'nin aday belirleme sürecine müdahale edeceği öne sürülüyor.

AKP HDP'nin adaylarını engelleyecek

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son seçimler öncesi HDP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş’ın adaylığı için “Bana göre cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım. Bu yanlışın düzeltilmesi gerekiyor. Yok tutukluymuş yok hükümlüymüş” demişti. Erdoğan’ın yerel seçimlerde bu çıkışını hayata geçirerek HDP’nin adaylarına müdahale edeceği öne sürülüyor.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyla ilgili bugünkü yazısında HDP’nin adaylarının “Kandil tarafından belirlenmesine izin vermemek” adı altında engelleneceğini öğrendiğini aktardı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler kusura bakmasınlar, bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler”,  MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de “Kayyumla yönetilen belediyelerin milletimizin iradesi doğrultusunda, yeni sistemin yapısına uygun olacak şekilde tezahürü, teşkili ve tahkimi sağlanmalı” şeklindeki sözlerini hatırlatan Selvi, “Bu ne anlama geliyor? Soruşturdum.” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“HDP’nin adaylarının Kandil tarafından belirlenmesine izin verilmeyecek. Eğer Kandil belirlerse önlem alınacak. Ancak HDP kendi iradesiyle aday çıkarırsa onunla siyaseten mücadele edilecek.

Şimdilik bu kadar…”