AKP Gezi Direnişi'ni "dış mihraklar" yorumuyla ders kitabına koydu

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 12. sınıflar için hazırlanan Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi kitabında Gezi direnişine de yer verildi. AKP iktidarınca ve AKP'li yayın organlarınca sıkça işlenen "dış mihrakların oyunu" yorumu, ders kitabında da yerini buldu.

AKP Gezi Direnişi'ni

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 12. sınıflar için hazırlanan Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi kitabında Gezi direnişine de yer verildi. AKP iktidarınca ve AKP’li yayın organlarınca sıkça işlenen “dış mihrakların oyunu” yorumu, ders kitabında da yerini buldu.

AKP’li yayın organları dış mihrakların Türkiye’yi kıskandığı için Gezi Direnişi’ni yarattığı yazılıp çizilirken, ders kitabında da bu görüş “Hükümetten rahatsızlık duyan ve eylemleri organize eden kesimler, hükümetin ekonomik ve demokratikleşme alanında attığı adımların kendi ayrıcalıklarını sonlandırmasından hoşnut değildi” şeklinde yer buldu.

Evrensel‘den Dilek Omaklılar’ın haberine göre Gezi Parkı eylemlerinin ‘anlatıldığı’ kitabın ilgili bölümünde “Eylemcilere dair kamuoyunda hakim olan ‘örgütlü olmayan genç göstericiler’ algısını yıktı. Gösterilen Gezi Parkı’nın korunmasından ziyade çok sayıda projeye ve ülkenin birlik ve bütünlüğüne karşı yapıldığı ortaya çıktı” şeklinde skandal ifadelere yer verildi.

Kitabın aynı bölümde ise “Taksim Gezi Olayları’nın Finans Sektörüne Etkisi” başlığında TL/Dolar kuru, faiz oranlarının yüzdelik değişimi, borsa endeksindeki yüzdelik değişimler ve Merkez Bankası rezervlerindeki yüzdelik değişimlere ilişkin tablolara yer verilerek, AKP’nin kendince yorumladığı Gezi Direnişi’nin ders kitaplarında yer aldığı öğrenildi.