AKP gazı ile 'hanedan' maskaralığı: 13. şehzade olarak Amasya'da göreve geldim

Abdulhamid'in torunlarından Yavuz Selim Osmanoğlu, kendini 'şehzade' ilan etti.

AKP gazı ile 'hanedan' maskaralığı: 13. şehzade olarak Amasya'da göreve geldim

AKP’nin Osmanlı hayalleri ve şeriat özlemi ile birlikte, hanedan üyelerinin de yaklaşık 100 yıl sonra Türkiye’nin gündemini işgal etmesinin yolu açıldı. Başta Abdulhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu olmak üzere bir çok konuda görüş beyan edip AKP’ye destek olan hanedan üyeleri, iktidardan aldıkları cesaretle kendilerini Osmanlı döneminde kalmış unvanlarla dahi takdim edebiliyor.

Abdulhamid’in torunu Yavuz Selim Osmanoğlu, askerlik yapmak için geldiği Amasya’daki 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki birliğine katılmadan önce şehri dolaşırken basına konuştu.

Osmanoğlu, geldiği yere ilişkin düşüncelerini aktarırken, kendini “şehzade” olarak sunup, “Dedelerimin sancak kaldırdığı yerde, tahta çıktığı yerde, tahta çıkamayan dedelerimin yerinde 13. şehzade olarak Amasya’da göreve geldim” dedi.

AKP’li Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i ziyaret ettikten sonra Başkan Yardımcısı Osman Akbaş ile birlikte 12 şehzadenin balmumu heykellerinin sergilendiği Şehzadeler Müzesi’ni dolaşan 28 yaşındaki Osmanoğlu, “Ailede ilk askerlik yapan ben olacağım. Acemi birliğim Amasya’ya çıktı. Usta birliği ise sürpriz. Herkes ‘Ya Manisa ya Amasya’ diye söylüyordu. Dedelerimin sancak kaldırdığı yerde, tahta çıktığı yerde, tahta çıkamayan dedelerimin yerinde 13. şehzade olarak Amasya’da göreve geldim” dedi.