AKP Erdoğan'dan sonra bir 'reis' daha buldu

AKP'de sadece Tayyip Erdoğan için kullanıldığı bilinen 'Reis' sıfatı bu kez bir çete liderine layık görüldü.

AKP Erdoğan'dan sonra bir 'reis' daha buldu

Türkiye’de 80’li yıllardan itibaren faşist çetelerin ve mafya yapılanmalarının jargonuna yerleştiği bilinen ‘Reis’ hitabı, AKP Türkiyesi ile birlikte Tayyip Erdoğan için de kullanılıyor. Ancak AKP’liler için Tayyip Erdoğan’ın tekliğinin, eşsizliğinin ve mutlaklığının sembolü olan bu hitap geçtiğimiz günlerde bir AKP’li belediye başkanı tarafından Erdoğan dışında ve üstelik herhangi bir kurumda  başkan sıfatı da taşımayan biri için kullanıldı. Bu kişi organize suç örgütü lideri çeteci Sedat Peker’den başkası değildi.

Rize’nin Ardeşen ilçesine ziyarete gelen Peker, burada işadamı Bülent Eskiçırak’ın Ardeşen Belediyesi Yöresel Yemekler Sofrasında kendisi için düzenlediği yemeğe katıldı. Yemek organizasyonun yapılacağı restoranın önünde Peker ve adamları için çiçekli bir karşılama vardı. Ardeşen Belediyesi’nin AKP’li başkanı Hakan Gültekin, Peker’i kapı önünde karşılayıp samimi şekilde sarıldı.

Peker için düzenlenen yemekte AKP’li belediye başkanın yanısıra Rize Baro Başkanı Av. Mehmet Çırakoğlu’nun da olması avukatlar ve hukuk adına ayrı bir skandal niteliği taşıdı.

“ÖZEL BİR İNSAN, GÜZEL BİR İNSAN”

Sedat Peker, yemek sonrası konuşmasında kendisine gösterilen “misafirperverlik”ten dolayı teşekkür ederken kendisinden sonra konuşan Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’in sözlerinde  Peker için “Reis Bey” ifadesini kullanması dikkat çekti.

Rize’nin yerel sitesi Olay53‘te yer alan habere göre, Belediye Başkanı Gültekin, Peker’in ziyareti için duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti: “Reis beyin ilimizi, ilçemizi ziyaret etmesinden çok keyif aldık, şeref duyduk. Vatanını seven, milletini seven, dinini bayrağını seven her vatanperver evlat gibi Sedat Bey de özel bir insan, güzel bir insan kendisini takip ediyoruz. İlçemizde kendisini ağırlamaktan son derece mutlu olduğumuzu ben buradan ifade etmek istiyorum. Allah yolunu, geleceğini ailesiyle beraber açık etsin, uzun etsin, sağlıklı ve mutlu etsin”

AKP’nin her türlü cemaat, aşiret ve mafyavari yapılanmalarla ilişkisinin yeni bir örneği olarak Peker için sarfedilen bu sözler ve kullanılan ‘Reis’ hitabı ile ilgili Erdoğan’ın tutumunun ne olacağı ise merak konusu.

İşte Peker için düzenlenen yemekten kareler: