AKP bir grevi daha yasakladı!

İşçi düşmanı AKP, bir grevi daha 'milli güvenlik bozucu nitelik' bahanesiyle yasakladı.

AKP bir grevi daha yasakladı!

Soda Sanayii patronu ile Petrol İş Sendikası arasında yürütülen 18. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 12 Nisan itibariyle grev kararı alınmıştı. Ancak AKP bundan önceki tüm grev kararlarında olduğu gibi ‘milli güvenlik’ bahanesine sarılarak erteleme adı altında yasak kararı verdi.

Bakanlar Kurulunun Petrol-İş Sendikasının Soda Sanayii Anonim Şirketine bağlı bazı iş yerlerinde aldığı grev kararı ertelenmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, şirkete bağlı Mersin ve Adana’da kurulu üç ayrı iş yerinde Petrol-İş Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının “milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü” belirtilerek, 60 gün süreyle ertelenmesi kararlaştırıldı.

Söz konusu karar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu’nun 63’üncü maddesine göre, 17 Mayıs’ta Bakanlar Kurulu tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda grev ertelemeleri ile ilgili, “OHAL’i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

AKP 16 yıllık iktidarına tam  14 grev yasağı sığdırarak ‘patronların partisi’ olduğu tescillemişti: