AKP anket yaptırdı: İstanbul için üç isim çıktı

AKP’nin yerel seçimlerdeki adaylara yönelik İstanbul için yaptırdığı anketten eski İBB Başkanı Kadir Topbaş Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve eski bakan Mehmet Müezzinoğlu çıktı.

AKP anket yaptırdı: İstanbul için üç isim çıktı

AKP’nin yerel seçimlerdeki adaylarına yönelik İstanbul için yaptırdığı anketten eski İBB Başkanı Kadir Topbaş, Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve eski bakan Mehmet Müezzinoğlu çıktı.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP’nin en fazla önem verdiği il olan İstanbul için yaptırılan anketlerde, ‘başkan görülmesi istenen’ isimler listesinde sırasıyla Kadir Topbaş, Binali Yıldırım ve Mehmet Müezzinoğlu’nun ismi çıktı.

Habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı ve 39 ilçe için belirlenecek isimlerin tek tek değerlendirildiği belirtildi. Erdoğan’ın genel başkan yardımcılarını yanına çağırarak toplantılar yaptığı öne sürüldü.

Yerel seçimler için yapılan anketlerde bir süre önce görevden alınan ve siyasetten uzaklaşan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçmenlerin belediye başkanı görmek istediği isimler arasında ilk sırada çıktı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ikinci, eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu üçüncü oldu.

Kadir Topbaş gündeme alınmadı

Anket sonuçlarına rağmen Kadir Topbaş’ın isminin gündeme alınmadığı, Yıldırım’ın isminin ön plana çıktığı, Mehmet Müezzinoğlu’nun ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılabileceği iddia edildi.

Haberde, İstanbul’daki 39 ilçeye ilişkin ise şu ifadeler yer aldı:

”İstanbul’un tüm ilçeleri için de ayrı analizler yapılıyor. Adaylık başvurusu yapanların profilleri beklendiği kadar iyi olmadığından, yeni isimler üzerinde durulduğu öğrenildi. 39 ilçesi bulunan İstanbul’da AK Parti 25 ilçeyi yönetiyor. Bu ilçelerdeki belediye başkanlarının büyük ölçüde değiştirileceği belirtiliyor. Görevini sürdürecek başkan sayısının 5-6 ile sınırlı olması bekleniyor.

Arnavutköy, Küçükçekmece, Sultanbeyli, Başakşehir, Çekmeköy ve Esenler belediye başkanlarının yerini koruyacağı iddia ediliyor. Aday yapılması beklenmeyen üç dönemlik 8 başkandan 7’si adaylık başvurusu yaptı. Bu başkanların hiçbiri kendi ilçesinden aday gösterilmeyecek. Bunlardan en fazla üç isim başka ilçelere kaydırılacak. Kağıthane, Sancaktepe ve Beyoğlu belediye başkanları, ilçeleri kaydırılarak değerlendirilecek.”