AKP Ağrı Belediye Başkan adayı Savcı Sayan oldu

2015 yılına kadar CHP saflarında siyaset yapan ve kamuoyunun hafızasına, "Deniz Baykal'ın genel başkanlıktan istifa açıklamasını ağlayarak izlemesi" ile kazınan Savcı Sayan, AKP'nin Ağrı Belediye Başkan adayı oldu.

AKP Ağrı Belediye Başkan adayı Savcı Sayan oldu

2015 yılına kadar CHP saflarında siyaset yapan ve kamuoyunun hafızasına, “Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifa açıklamasını ağlayarak izlemesi” ile kazınan Savcı Sayan, AKP’nin Ağrı Belediye Başkan adayı oldu.

Sayan, 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirdi.

“Biz kötüyü bilmeseydik hepimiz şimdi AKP’den milletvekiliydik”

Sayan’ın 26 Nisan 2008 tarihinde 32. CHP Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler de AKP’ye katıldıktan sonra tekrar gündeme gelmişti. Kurultaydaki konuşmasında AKP hükümetine eleştirilerde bulunan Sayan, “Biz iyiyi de biliriz kötüyü de biliriz. Biz kötüyü bilmeseydik hepimiz şimdi AKP’den milletvekiliydik. Eğer bu ülkede reçelin kilosu balığın kilosunu geçmişse bazı şeyler yozlaşmış demektir. AKP gelirken Hz. Ömer’in adaletini getireceğiz demişti. Biz onlara saygı duymuştuk o zamanlar. Hz.Ömer devletin işini yaparken devletin kendi işini yaparken kendi mumunu yakardı. Acaba bunlar gemilerde kimin mumunu yakıyorlar? Sayın Genel Başkanım, Sayın Deniz Baykal, bu ülke hangi denizleri yok etmişse bundan zarar görmüştür. Ben senin gözlerinde Anadolu’yu ve Atatürk’ü görüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.