Akit'ten Zeybekci'ye 'içki' uyarısı: Seçmen AKP'den vazgeçer

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Nihat Zeybekci, "partimizde içki içen de namaz kılan da var" sözüne Akit'ten tepki ve uyarı geldi.

Akit'ten Zeybekci'ye 'içki' uyarısı: Seçmen AKP'den vazgeçer

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin partisinde içki içenlerin de olduğunu söylemesi ve İzmirlilere yönelik “Rakımıza dokunma diyorlar eyvallah” şeklinde ifadeler kullanmasına AKP medyasında en erken tepki Akit’ten geldi.

Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Zeybekci’nin sözlerine karşılık “Ne demek, “rakıma dokunma talebine ‘eyvallah’ diye karşılık vermek.” diye tepki gösterirken, bu tür söylemlerin AKP’ye İzmir’de kazandırmayacağı gibi diğer illerde de tehlikeye düşüreceği uyarısında bulundu.

Karahasanoğlu’nun “Değmez Nihat bey, bir seçime değmez!” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

İzmir’de başkanlık kazanacağız diye..

“Rakımıza dokunma, eyvallah” demenin de alemi olmasa gerek.. Ne demek, rakıma dokunma? Ne demek, “rakıma dokunma talebine ‘eyvallah’ diye karşılık vermek.” Hatta.. AK Parti’deki arkadaşların içki de içen, namazını da kılan, günü geldiğinde oruç da tutan kişiler olduğunu iddia etmek? “İçki içen, namaz kılan, oruç da tutan” kardeşlere, “Allah yardımcınız olsun. Bir an önce, yanlışlardan kurtulmayı nasib etsin” deriz de.. Yaptıkları övünülecek, takdir edilecek bir şeymiş gibi.. “İçkisini içen, aynı zamanda namazını kılan, aynı zamanda orucunu tutan” söylemini, Nihat beyin de kabullenemeyeceğini tahmin ediyorum..

***

Bazı AK Partililerde vardır..Karşı mahallenin söylemine haklılık verince.. Sanırlar ki.. Onlar da kendilerini alkışa tutacak.. Somut örneğimizde, sanılıyor ki, “Rakıma dokunma” diyenlere “Eyvallah” karşılığı verince.. İzmir’deki rakıcılar, akın akın AK Parti’ye oy verecekler.

Samimi kanaatimi söyleyeyim.. AK Parti’nin diğer partilerden farkı, popülist olmamasıdır.. Doğru olanı, en net şekilde dillendirmesidir.. Rakının tercih edilmesi gereken bir içecek olmadığına inanıyorsa, bunu seçmene söyleyebilmesidir.. Seçmen de.. Bu özelliği sebebi ile, AK Parti’yi 16 yıldır iktidarda tutuyor.. Birazcık yalakalık.. birazcık şirinlik kokan söylem görse.. Seçmen de, AK Parti’den anında vazgeçer.. Bu söylem ile AK Parti İzmir’de kazanamayacağı gibi.. Diğer illeri de tehlikeye düşürür. Çünkü seçmen, “Oy için böyle söylemlerde bulunanlara güven olmaz” diyeceklerdir.. Geçmişten örnek verecek olursak.. AK Parti Türkiye’nin seçimlerini kazanırken, böyle çelişkili açıklamalar hiç yapmadı.. Ya ne yaptı? Hatırlayalım 1993’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini.. Tayyip Erdoğan’ın Beyoğlu’nda meyhane meyhane dolaşarak seçim çalışması yaptığını.. Hatırlayalım AK Parti 2002 seçimlerine girerken, rakıcılara verdiği mesajı: “Biz sizi rakıdan kurtaracağız..” Hatırlayın genelev kadınının Tayyip Erdoğan’a seslenişini: “Bizi bu hayattan kurtarın. Kurtarırsanız siz kurtarırsınız..”