Akit yorumcusu: Erdoğan'a her şeyi yaptırıyorlar

Akit TV yorumcusu Ali Tarakçı, AKP içinde "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan rahatsız olanlar" olduğunu öne sürerken, MHP ile ittifakın AKP'ye kaybettireceğini söyledi.

Akit yorumcusu: Erdoğan'a her şeyi yaptırıyorlar

AKP’nin yayın organlarından Akit TV’nin yorumcusu Ali Tarakçı, AKP-MHP ittifakının yüzde 45’i geçmesinin mümkün olmadığını ve AKP içinde Erdoğan’ın politikalarından rahatsız olan çok ciddi bir kesimin olduğunu  öne sürdü.

“Son seçimlerde Ak Parti’ye oy verdim ama referandumda hayır diyeceğim” şeklindeki açıklamalarıyla gündeme gelen Ali Tarakçı, AKP’nin MHP’nin politikalarını uygulayan bir parti olduğunu, ittifak arayışı içerisine girerek gücünü kaybettiğini söyledi.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara‘ya konuşan Tarakçı, AKP’nin, MHP politikaları uygulayan bir parti olduğunu,  parti içinde dindar ve Kürt kesiminin partiden rahatsızlık duyduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Sayın Erdoğan’ın bugün tüm söyledikleri ve uyguladıkları politika MHP’nin genel politikalarından neyi farklı ki? Ak Parti içerisinde bugün sayın Erdoğan’ın, partinin izlediği politikalardan dolayı rahatsız olan ciddi bir kesim var. Bu kesim içerisinde dindar insanlar da var, bunun içerisinde Kürtler de var.”

“YÜZDE 40 alır”

AKP-MHP ittifakının yüzde 50’yi aşmasının mümkün olmadığını söyleyen Ali Tarakçı şu ifadeleri kullandı:

“Ak Parti ve MHP, yüzde 50 artı 1 ediyor diye kim söylüyorsa sokağın farkında değil. Yok böyle bir gerçeklik, bu mümkün mü? Kürtler, Kürt kökenli Türkiyeli vatandaşların ben seçimlerde ne olursa olsun bugünkü haliyle Ak Parti-MHP ittifakına oy vereceğini düşünmüyorum. Büyük oranda destek vermezler, Haziran seçimleri gibi olur. Ak Parti yüzde 40’da kalır. Hatta onun altı bile söz konusu olabilir ama yüzde 5 MHP’den gelir, yüzde 45 olabilir. İttifakın alabileceği sınır yüzde 45’dir.”

“ERDOĞAN İTTİFAK SÜRECİNDEN RAHATSIZ”

Ali Tarakçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yüzde 50 artı 1’e ulaşmak için küçük partilere muhtaç kaldığını ve bu süreçten rahatsız olduğunu da dile getirdi.

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçten rahatsız olduğunu görmemek için gerizekalı olmak lazım. Niye olmasın? Erdoğan devlete teslim oldu. Türkiye’de güçlü bir devlet geleneği var ve bu devlet 700 yıllık bir devlet. Bu devletin bir aklı var ve bu akla bugün Erdoğan’ın teslim olduğunu düşünüyorum ve o devlet kimse, kimlerse nasıl bir şeyse Erdoğan’a her şeyi yaptırıyorlar. Bu sistemi Erdoğan’a kim sattı bilmiyorum ama büyük bir kumpas kurdular.”