Akit TV spikeri kendini böyle savundu

Kesercanlı yayında "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız" demişti.

Akit TV spikeri kendini böyle savundu

Hakkında “basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Akit TV spikeri Ahmet Keser kendini “Algı operasyonlarını gördüm ve buna dikkat çekmek istedim.” diyerek savundu.

Akit TV’de sabah yayınlanan “Gün Başlıyor” programında, programın sunucusu Ahmet Keser yayında “Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız” demişti.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/28/akit-tv-sunucusunun-sozlerine-45-yila-kadar-hapis-istemi/

“Algı operasyonlarına dikkat çekmek istedim”

Akit gazetesi, Keser’in savcılık ifadesini yayımladı. Akit’teki habere göre; Keser, ifadesinde “PKK yanlısı hesapların daha önce Sur ve Cizre’de olduğu gibi sivillerin öldürüldüğü şeklindeki algı operasyonlarını gördüm ve buna dikkat çekmek istedim. Programım bir bütün olarak ele alındığında maksadımın kesinlikle bu tür bir söylem olmadığı anlaşılacaktır” dedi.

“Arkasında Adnan Hoca var”

Akit’in haberinde RTÜK’ün Akit TV’ye üç kez program durdurma ve para cezası verdiği de belirtildi. Sunucularının skandal sözlerini görmezden gelen Akit, insanların tepkilerini ise “linç girişimi” olarak niteledi. Akit olayın sorumlusunun ise “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar olduğunu iddia etti.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/28/sunucusu-gitti-muduru-duruyor-ahlaksizlik-iftira/