'Ak troller sahaya çıkıyor' iddiası: Belden aşağı vuruşlara, montajlı fotoğraflara hazır olun...

AKP'nin muhalefetin adaylarına karşo sosyal medyada 'Ak Troller'i görevlendirdiği iddia edildi.

'Ak troller sahaya çıkıyor' iddiası: Belden aşağı vuruşlara, montajlı fotoğraflara hazır olun...

Türkiye’deki düzen siyasetinde iktidar ve muhalefetin birbirine karşı ‘mücadele’de dönem dönem kullanmaya başvurduğu ‘kaset’ siyasetinin yeniden başlayabileceği öne sürülüyor.

Meral Akşener’in partisine yakın Yeniçağ‘ın yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın köşesinde aktardığına göre, 24 Haziran seçimlerinin ikinci turuna Akşener’in kalması durumunda yenilme tehlikesi olabileceğini gören AKP, Erdoğan’a karşı ilk turdan CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin çıkmasını istiyor. Meclis’teki milletvekili çoğunluğunu kaybetme riski olduğunu gören AKP, ‘Millet İttifakı’ içerisinde ‘kriz’ çıkarmak adına da ‘Ak Troller’e sosyal medyada belden aşağı vuruşlar yapma ve sahte fotoğraflar hazırlama görevi verdi.

Demirağ’ın yazısında o bölüm şöyle:

RTE’nin danışman mutfağında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce’nin ikinci tura kalması isteniyor. Bu durumda RTE’nin ipi göğüsleyebileceği hesaplanıyor. Dolayısı ile Meral Akşener’in ikinci tura kalması halinde saraya veda edileceği kabulleniliyor. İşte bu hesaplar yüzünden RTE, Akşener’in ismini telaffuz etmekten imtina ederken bu konuyu Bahçeli ve şürekasına havale ediyor. AKP’nin 24 Haziran’da parlamento çoğunluğunu kaybedeceğini iyi bilen saray muhafızları son bir hamle ile “Millet İttifakı” arasında suni kriz çıkarabilmek için artık sapır sapır dökülen trollerine ödevler hazırlıyorlar. Sosyal medyada bol miktarda “Fake” yani sahte hesap açtırıyorlar. Sahte sosyal medya hesaplarından belden aşağı vuruşlara, montajlanmış fotoğraflara hazırlı olalım. Ne de olsa sahtekarlıkta sınır yok.