Ahmet Türk'ten Muharrem İnce açıklaması

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan HDP'li Ahmet Türk, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için açıklamalarda bulundu.

Ahmet Türk'ten Muharrem İnce açıklaması

HDP’li siyasetçi Ahmet Türk, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim çalışmaları için yaptığı değerlendirmede “Halk tarafından benimsenen bir noktadadır” ifadesini kullandı.

Özgürüz‘ün sorularını yanıtlayan Türk, İnce için “Siyasetçinin herkesi kucaklaması gerekiyor. Bugün yaptığı çalışmalarda gösterdiği performans gerçekten halk tarafından benimsenen bir noktadadır. Sayın Demirtaş’ı ziyaret etmesi, ailesini ziyaret etmesi, tarafsız ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir siyaseti yürütmesi ve bunu vaat etmesi önemlidir. Umut ederim ki bu siyasi çizgisi sonuna kadar devam eder ve halkın desteğini alır.” dedi.

Türk sözlerinin devamında “100 yılda bir bu tarihi fırsatlar ortaya çıkıyor. Bu tarihi fırsatları değerlendiremezseniz çok şey kaybederseniz. Böyle bir dönemi yaşıyoruz. Sandık başına giden vicdan sahibi insanlar, emekçiler, Kürtler, Türkler, Aleviler bu bilinçle hareket etmeli ve hareket edeceklerine de inanıyorum. Bu tarihi fırsatı değerlendirmek hepimizin görevidir.” ifadelerini kullandı.