Ahmet Telli: Örgütsüz toplumu çok kolay yönetiyorlar

Hacettepe Üniversitesi'nde katıldığı bir konferansta tehdit edilen şair Ahmet Telli, yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Telli, bir yılgınlığın yaygınlaştırılmaya çalışıldığını belirtirken, toplumun örgütsüz olmasının

Ahmet Telli: Örgütsüz toplumu çok kolay yönetiyorlar

Hacettepe Üniversitesi’nde katıldığı bir konferansı faşist bir grup tarafından basılıp tehdit edilen şair Ahmet Telli, yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ozguruz.org‘a konuşan Telli, saldırıyı gerçekleştirenlerin dışarıda toplanan ve üniversiteli de olmayan bir güruh olduğunu söylerken, “Birçoğunun benim herhangi bir şiirimi okuduğunu, beni tanıdığını da sanmıyorum.” dedi.

“Kültürün gittikçe dincileştirilmesi, bağnazlaştırılması ve bu yolla iktidarlarını sağlamlaştırmak için adım adım da değil, milim milim bu işi gerçekleştiriyorlar.” diyen Telli, “Bir yılgınlığı yaygınlaştırıyorlar. Ama üniversitelerde kalıcı olarak gerçekleştirebilirler mi bunu? Şu anda bunu yapmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken buna itiraz edebilecek nüveleri yok edebileceklerini sanmıyorum. 1 saat sürecek olan etkinliğimizin ilk 50-55 dakikası o kadar keyifli geçmişti ki… Onlar üniversite öğrencisiydi. Aslında bunlar dışarıda bu konuşma sırasında belli ki 1-2 kişi tarafından toplanan bir güruhtur. Birçoğunun benim herhangi bir şiirimi okuduğunu, beni tanıdığını da sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

Örgütsüzlüğün bu tür saldırılara kapı açtığına dikkat çeken Telli, “Örgütsüz toplumu çok kolay yönetiyorlar. Bütün sendikaları, sivil toplum örgütlerini hatta partileri işlevsiz hale getirdiler.” diyerek örgütlü mücadelenin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.