Ahmet Şık Meclis'te kendisine saldırıyı yöneten ismi açıkladı

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Meclis'te kendisine saldırı girişimini yöneten kişinin AKP'li Bülent Turan olduğunu açıkladı.

Ahmet Şık Meclis'te kendisine saldırıyı yöneten ismi açıkladı

TBMM’deki konuşmasına AKP’li vekiller tarafından müdahale edilen HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kendisine yönelik saldırı girişimini yönetenin AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan olduğunu söyledi.

Evrensel’den Meltem Akyol‘a konuşan Şık, konuşmasında geçen ve saldırı için bahane haline getirilen “ahlaksızlık” ifadesi için  “Benim orada bahsettiğim şey, ‘ahlaksızlık’ yani, ona dair şunu söylemeliyim, ben kimsenin özel hayatıyla ilgilenen ve bunu malzeme eden biri hiçbir zaman olmadım, olmayacağım. Benim söylediğim, ne bir kişiyi ne bir kurumu hedef alıyor, bir siyasi anlayışa dair bir eleştiri o. AKP’nin sahip olmadığı siyasi ahlakın ne olduğunu anlatmaya çalıştım. Metnin tamamına, bütünlüklü baktığında orada bir siyasi etik anlayışına dair bir eleştiri olduğunu görürsünüz. Sırf bir provokasyon yapmak için bunu yaptılar. Orada kürsü de var mikrofon da var, bütün medya da ellerinde zaten.. Buyursunlar yanıt versinler…” şeklinde açıklık getirdi.

“MİKROFONU KAPATTIKTAN SONRA SALDIRDI”

Şık sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bir düzeltme de yapayım, bana saldıran Alpay (Özalan) değil, ben Alpay’ı o an Mecliste görmedim bile. Saldıran AKP Grup Başkan Vekili(Bülent Turan). Saldırıyı yöneten, diğerlerine işaret vermek için kalkıp ağza alınmayacak küfürler savuran oydu. Sığ bir kurnazlık içinde mikrofon kapandıktan sonra saldıran odur.”