Ahmet Hakan: Yerel seçimlerde Melih Gökçek'in kapısı çalınacak

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında İstanbul ve Ankara için yeni iddialarda bulundu.

Ahmet Hakan: Yerel seçimlerde Melih Gökçek'in kapısı çalınacak

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili gazeteci Ahmet Hakan, yeni bir iddia bulundu. Ankara’da ise AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görevden aldığı, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kapısını çalacağını iddia etti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü “Putin, Ruhani, Trump: Üçü de birbirinden beter!” başlıklı yazısında İstanbul ve Ankara için yeni iddialarda bulundu.

‘İSTANBUL’U CHP’YE KAPTIRABİLİRLER’

İstanbul’da Kürt oylarının kilit bir konumda olduğunu söyleyen Hakan, “Kürt oylarını alma kapasitesi yüksek adayın şansı daha fazla olacak” ifadesine yer verdi. Hakan, “AK Parti’nin işin bu kısmını atlamaması şart… Yoksa tüm dezavantajlarına rağmen İstanbul’u CHP’ye kaptırabilirler.” iddiasında bulundu.

ANKARA’YA YİNE MELİH GÖKÇEK

Ankara için ise kilit oyların MHP seçmeninde olduğunu belirten Hakan, “Ankara’da MHP oyları belirleyici MHP oylarını alma kapasitesi yüksek adayın şansı daha fazla olacak” ifadelerine yer verdi. CHP’nin Mansur Yavaş’ı aday olarak göstermesi durumunda, AKP’nin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kapısını çalacağını iddia etti.

‘İZMİR’DE İŞİ ZOR’

CHP’de Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ‘koltuk kavgasına’ rağmen İzmir’de AKPnin işinin zor olacağını söyleyen Hakan şu ifadeleri kullandı:

“CHP seçmenindeki mevcut küskünlük ve sandığı boykot etme azmi bile bu şehrin CHP tarafından kazanılmasına engel olamayacak gibi… AK Parti açısından oyları arttırmak dışında bir hedef pek gerçekçi değil galiba.”