Ağaoğlu'ndan 'iflas' haberleri üzerine açıklama

AKP döneminde semiren inşaat patronu Ali Ağaoğlu, 'konkordato' iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Ağaoğlu'ndan 'iflas' haberleri üzerine açıklama

AKP’li inşaat patronu Ali Ağaoğlu, sektördeki kötü gidişatla birlikte şirketiyle ilgili başlatılan ‘batıyor’ iddiaları ile ilgili konuştu.

“Sosyal medyadaki trol hesaplarda ‘Ağaoğlu batıyor’ haberlerine rastlar olduk. Bu tür haberleri ben hiç ciddiye almıyorum.” diyen Ağaoğlu, “Bizimle ilgili çıkarılan bu tür haberleri ile sektöre zarar vermek isteniyor.” ifadelerini kullandı.

“BAZI VARLIKLARIMIZI SATACAĞIZ”

Projelerinin yeterli talebi gördüğünü örneklerle anlatan Ağaoğlu, “İşimizi yapmaya devam edeceğiz. Çarkların dönmeye devam etmesi lazım. Krizlerden hep çıkış yaptık” derken, “Türkiye’nin güllük gülistanlık olmadığını biliyorsunuz. Kabuğumuza çekilip seyirci kalamayız. Binlerce çalışanımız var. Gerekirse bazı varlıklarımızı satacağız.” diye konuştu.

Faiz oranlarına da değinen Ağaoğlu, “Faizler yüksek tasarrufu olanlar biriktiriyor. İnsanlar konut almak yerıne bankaya koymayı düşünüyor. Bugün cazip görünen faiz oranı yarın enflasyonla eriyecek. Paraları biriktirip konut alsınlar” dedi.

“ROUBINI İLE HAVUZDAYDIK”

‘Kriz kahini’ olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini ile bir araya geldiklerini aktaran Ağaoğlu, “Pazar günü Roubini ile beraberdik. Havuza da girdik. Dünyada ne olup bittiğini takip ediyoruz” ifadelerini kullandı:

“Elbette her sektörde olduğu gibi çürük elmaların ayıklanacağı dönemler yaşayacağız ama bunu olumsuzluk olarak değil tam tersi işini doğru yapanların hizmet sunabileceği bir yarış olarak düşünmek gerekiyor.”