Afrin operasyonunda 23. gün

Afrin Operasyonunda 23. gün

Afrin operasyonunda 23. gün

Afrin operasyonunda 23. güne girilirken, dün Genelkurmay Başkanlığı’ndan peş peşe gelen açıklamalarla 11 askerin yaşamını yitirdiği, 11 askerin de yaralandığı duyuruldu.

Operasyonun 22.gününde iken, Afrin’deki Raco ve Cinderes bölgeleri civarında yaşanan yoğun çatışmalar sürerken bölgeye takviyeye giden ATAK helikopterlerinden birinin, öğle saatlerinde “kırım sonucu” düştüğü açıklandı. Helikopterdeki Pilot Kurmay Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) yaşamını yitirdi.

Genelkurmay’ın ikinci açıklamasında Afrin’deki operasyonlarda “3 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı, çıkan çatışmalarda 15 teröristin etkisiz hale getirildiği” ifadeleri kullanıldı. Bir süre sonra 2 askerin daha yaşamını yitirdiği, 4 askerin yaralandığı bilgisi geçildi.

Gece yapılan dördüncü açıklamada da 4 askerin yaşamını yitirdiği, 2 askerin yaralı olduğu duyuruldu.

TSK’nin 23. gün açıklamasında ise şu ifadeler  yer aldı: “10 Şubat 2018 tarihinde, 86 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 266 olmuştur.”