Adnan Oktar'ın 3 kaçış planı ortaya çıktı

İstanbul’da önceki gün gözaltına alınan Adnan Oktar’ın 3 kaçış planının ortaya çıktığı öne sürüldü.

Adnan Oktar'ın 3 kaçış planı ortaya çıktı

Üsküdar’daki villasından yakalanmamak için kaçtığı Sarıyer’de yakalanan Adnan Oktar’ın 3 ayrı kaçma planının olduğu ortaya çıktı.

Önceki gün sabah erken saatlerde başlayan operasyonda, Adnan Oktar, Üsküdar’daki villasında gözaltına alınacaktı. İddialara göre Oktar, Üsküdar’daki villasına gitmeye çalışırken, baskın olduğunu duydu. Bunun üzerine yolunu değiştirdi. Arabada Didem Ürer ile birlikte olduğu öğrenilen Oktar, Üsküdar’dan Kandilli bölgesinde bulunan ve ‘Dragos’ kod ismini verdiği villasına gitmek istedi. Ancak geri dönerek Beykoz sahile doğru gitmeye başladı. Bu sırada kendisini izleyen özel bir ekipten habersiz olan Oktar, o bölgeden ayrılarak Sarıyer istikametine geri döndü. Polis, Oktar’ın ne yapacağını Sarıyer’e kadar izledi. Sarıyer’de villası olduğu belirlenen Oktar’a operasyon düzenlendi ve Didem Ürer ile birlikte gözaltına alındı.

1 TEKNE İKİ ARABA

Habertürk‘ün aktardığına göre, pperasyon sonrası Oktar’ın bu güzergahlarını inceleyen polis, önemli detaylara ulaştı. Polisin ulaştığı detaylara göre; Oktar, herhangi bir polis baskınında 3 kaçış planını hazırlamıştı. İddialara göre Oktar, kendisi için önemli yer olan Kandilli’deki villanın önünde özel bir araba bekletti. Bu arabanın özelliği, polis tarafından tespit edilmemesi için yeni ve hiç kullanılmamış bir araba olmasıydı. İkinci kaçış noktası Kandilli bölgesinde sahilde bir tekne bulunuyordu. Yine bu teknede deşifre edilmemesi için hiç kullanılmamıştı. Son kaçış noktası ise Sarıyer’deki villasında bekleyen ikinci aracıydı. İddialara göre, Oktar, 2 araç ve tekne için 24 saat şoför ve kaptan bulunduruyordu. Tekne ve o iki arabaya incelenmek üzere el konuldu.

235 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan soruşturmada 183 kişi gözaltına alınmıştı. Adnan Oktar dışında, Didem Ürer, Oktar Babuna ve kız kardeşi ile bir çok ‘mürid’i de gözaltında bulunuyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/07/11/dosyasinda-31-suc-var-bu-yok-adnan-oktarin-evrimi-curuten-fosilleri-ne-olacak/