Adnan Oktar’ı savunan Eski Bakan Faruk Çelik: Başka siyasiler de vardı

Adnan Oktar'a 1999 yılında yapılan operasyona dair meclis konuşmasında Adnan Oktar'ı koruduğu iddia edilen eski AKP’li bakan Faruk Çelik hakkında çıkan haberlere dair konuştu.

Adnan Oktar’ı savunan Eski Bakan Faruk Çelik: Başka siyasiler de vardı

Adnan Oktar’a 1999 yılında yapılan operasyona dair meclis konuşmasında Adnan Oktar’ı koruduğu iddia edilen eski AKP’li bakan Faruk Çelik hakkında çıkan haberlere dair konuştu. Çelik, Meclis Genel Kurulu’nda Adnan Oktar cemaatine dair yaptığı konuşmasının sahiplenme ve savunma yapıyor gibi gösterilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Eski AKP’li bakan Faruk Çelik, “Ömrüm boyunca hiçbir zaman hiçbir şekilde görüşmediğim, konuşmadığım ve tanışmadığım habere konu kişi ve oluşumları, sahiplenmem ve savunmam söz konusu olmamıştır. ‘Adnan Hocacılar’ olarak adlandırılan oluşuma yönelik son operasyon üzerinden, bundan 19 yıl önce Meclis kürsüsünden yapmış olduğum konuşmanın bir bölümünü alarak manşetle vermek basın hukukuna, basın ahlakına, temel hak ve hürriyetlere aykırıdır.” diye konuştu.

Sözlerine o dönemde Adnan Oktar cemaatine dönük olumsuz eleştirilerin pek çok siyasi tarafından eleştirildiğini söyleyerek devam eden Çelik, şöyle devam etti: “İfadelerimden de anlaşılacağı üzere o konuşmamda ne kimseyi koruyorum ne de sahipleniyorum. Sadece, muhalefet partisi milletvekili olarak gözaltı sürecindeki olumsuzluklara ve dönemin İçişleri Bakanı’nın yargısız infaz mahiyetindeki beyanlarına dikkat çekip, bunun yanlışlığını ortaya koyuyorum. Kaldı ki o dönemde bu yanlışlıklara pek çok siyasi karşı çıkıp eleştirdi. Bunun suçu ve suçluyu korumak manasına gelmediği açıktır.”

 

http://gazetemanifesto.com/2018/07/22/adnan-oktari-savunan-eski-akpli-vekilin-kim-oldugu-ortaya-cikti-191963/