Adnan Oktar'dan 'askerlik' açıklaması: Lan enayi misiniz?

Adnan Oktar'ın askerlikle ilgili ilginç açıklamaları ortaya çıktı.

Adnan Oktar'dan 'askerlik' açıklaması: Lan enayi misiniz?

Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturma kapsamında ifade veren müştekilerden biri, Oktar’ın “Biz keriz miyiz ya değerli vaktimizi orada geçireceğiz? Ne gerek var askere gitmeye” dediğini söyledi.

Yeni Şafak’tan Mustafa Sait Özkan‘ın haberine göre, Oktar’ın askerlik yapmak isteyen mensuplarına askerlik yapmamaları yönünde verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında ifade veren Ü.K., E.E., Ö.M. ve Y.S.E. isimli müştekiler, Oktar’ın zorunlu askerliğe bakış açısıyla ilgili bilgiler verdi.

Soruşturma dosyasında ifadesi bulunan müştekilerden Ü.K., Oktar’ın örgüt üyesi erkeklerden hiçbirisinin askere gitmesini istemediğini, askerlik vakti gelenleri yurtdışına göndererek orada çalışıyormuş gibi gösterdiğini anlattı.

“BİZ KERİZ MİYİZ?”

Oktar’ın “Biz keriz miyiz ya değerli vaktimizi orada geçireceğiz? Ne gerek var askere gitmeye” dediğini söyleyen Ü.K., “Örgütte hiç kimse askerlik yapmamıştır. Örgüte gelmeden önce askerlik yapmış çok az kişi vardır. Beni de askerlik vaktim geldiğinde Dubai’ye yolladı ve örgüt üyesi C.Y.’nin şirketinde çalışıyormuş gibi göstertti” dedi.

Konuyla ilgili ifade veren bir diğer müşteki Y.S.E. de kendilerini sürekli askerlikten soğutan Adnan Oktar’ın “Lan enayi misiniz. Siz bana burada lazımsınız” dediğini öne sürdü.