Adil Seçim Platformu'ndan 'özür' açıklaması

CHP ve 'İyi Parti' ile birçok kurumun içinde yer aldığı Adil Seçim Platformu, 24 Haziran gecesi için özür açıklaması yaptı.

Adil Seçim Platformu'ndan 'özür' açıklaması

Adil Seçim Platformu, 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarına dair Anadolu Ajansı’nın (AA) verilerine alternatif olma iddiasıyla CHP, HDP, ‘İyi Parti’ ve SP ile birlikte bir çok kurum tarafından kurulmuş, ancak seçim gecesi beklenen veri aktarımını gerçekleştirememişti.

Adil Seçim Platformu adına seçim gecesi yaşanan sıkıntılara dair yapılan açıklamada “seçmenlerin beklentisini karşılayamadığımız için samimiyetle özür dileriz.” denildi. Platform, “Sandık başında tutanak göndermek üzere görüntü alan seçmenlerin zor durumda kalmalarına neden olduk” dedi.

Platform açıklaması şu şekilde devam etti:

“Seçim öncesi tüm sandık başlarından, doğrudan alacağımız seçim sonuçlarını gerçek zamanlı olarak tüm Türkiye’ye duyuracağımızı ilan etmiştik. Ancak, oy verme işlemi tamamlandıktan sonra, platform üyesi siyasi partilerin veri akışının başlaması ardından yaşanan Adil Seçim uygulaması altyapısıyla entegrasyon problemleri sebebiyle, sandık başlarından gelen seçim sonuçlarını karşılaştırarak yayınlayacağımız sistemimizin çalışmasında, saat 21:00’e kadar ciddi sorunlar yaşadık. Bu süre içerisinde seçim sonuçlarını paylaşamadık.”