Adil Öksüz için 320 boş adrese operasyon düzenleyen müdür yine gözaltına alındı

‘FETÖ’ iddiasıyla tutuklanıp tahliye edilen Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Ercan Özoğluöz, yeniden gözaltına alındı.

Adil Öksüz için 320 boş adrese operasyon düzenleyen müdür yine gözaltına alındı

Firarı ‘FETÖ’cülerden Adil Öksüz’ü yakalamak için kurulan ekibin başındayken 320 boş adrese operasyon düzenleyen ve ‘FETÖ’ iddiasıyla tutuklanıp tahliye edilen Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Ercan Özoğluöz, yeniden gözaltına alındı.

Akıncı Üssü’nde 16 Temmuz sabahı gözaltına alınanlar arasında olan Öksüz, savcılık sorgusunun ardından hakim Köksal Çelik tarafından ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmış, savcının itirazı hakim Sönmez tarafından ‘tutuklamaya yönelik delil olmadığı’ gerekçesiyle reddedilmişti.

Daha sonra hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Öksüz’e ilişkin şu ana kadar herhangi bir iz bulunamadı.

320 boş adrese operasyon

Özoğluöz, Öksüz’ü bulmak için 320 boş adrese operasyon düzenlemişti. Eski müdürün kayıtlarda Öksüz’ün İstanbul’daki bir plazada olduğunu gösteren verileri yetkililerle paylaşmadığı ve ‘FETÖ’den tutuklu kişilerin aileleriyle 22 kez WhatsApp görüşmesi yaptığı iddia edilmişti. Özoğluöz bu iddialarla tutuklandıktan sonra yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bunun üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Sakarya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına itiraz etti. İtirazın Sakarya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi üzerine Özoğluöz yeniden gözaltına alındı.