Aday olamayan İsmail Kahraman'dan giderayak 2 atama

AKP'den milletvekili adayı olmayan ve 24 Haziran'da görev süresi dolacak olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman görev süresi bitmeden iki atamaya imza attı

Aday olamayan İsmail Kahraman'dan giderayak 2 atama

AKP’den milletvekili adayı olmayan ve 24 Haziran’da görev süresi dolacak olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman görev süresi bitmeden iki atamaya imza attı.

Kahraman, üç yıldır yakın korumalığını yapan komiser Emin Saygılı ‘yı Meclis’e ‘müşavir’, Özel Kalem Müdürü Mustafa Çiftçi ‘yi ise 7200 ek göstergeli Başkanlık Başmüşaviri yaptı. 2012’den beri Meclis’te görev yapan Saygı, polis olarak 2200 ek göstergeye sahipti. Emin Saygılı yeni atandığı kadroda 6100 ek gösterge ile kamudaki genel müdürlere yakm bir özlük hakkına kavuştu ve ayrıca maaşı da arttı.

İKİSİNİN DE MAAŞI YÜKSELDİ

Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, Meclis Özel Kalem Müdürü iken 6400 ek göstergeye sahip olan Mustafa Çiftçi , Başkan Başmüşaviri kadrosuna atanınca ek göstergesi ve maaşı da yükseldi. Çiftçi’nin ek göstergesi 7600 olan müsteşarlara yakın 7200 ek göstergeye çıktı. Çiftçi’nin Adalet Bakanlığı’nın özel kalem müdür yardımcılığı, eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak döneminde ise  özel kalem müdürlüğünü yaptığı öğrenildi.