'Adalet Yürüyüşü'nde CHP'lilere 'dinleme' iddiası

'Adalet Yürüyüşü' sırasında CHP'li isimlere telefonla dinleme ve izleme yapıldığı iddia ediliyor.

'Adalet Yürüyüşü'nde CHP'lilere 'dinleme' iddiası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güven Park’tan başlayıp, İstanbul’da Maltepe Meydanı’nında düzenlenen mitingle sona erdirdiği “Adalet Yürüyüşü” sırasında CHP’li isimlerin telefonlarına, Alman yazılım şirketi Finfisher’in uygulamasıyla virüs bulaştırıldığı ve bu sayede dinleme yapıldığı ileri sürüldü.

Firmanın daha çok resmi kurumlara hizmet verdiği kaydedilirken, Alman basınına göre “dinleme ve izleme” faaliyeti dijital sivil haklar grubu Access Now’un araştırması üzerine ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Kaygı verici bir durum. Bu verileri toplamaya çalışanlar kimdir araştırılmalı” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A ÇAĞRI

Olay bugün CHP Grup Toplantısın’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında da dile getirildi. “Bizim bütün telefonlarımızı dinlemişler.” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a seslenerek “Bu ahlaksızlığın ortağı değilsen bizi dinleyenleri ortaya çıkarmalısın, nokta. Neden Erdoğan diyorum? Dinlemeyi öngören casus programı Almanya’da üretildi. Bu casus programı Alman hükümetinin izni olmadan başka bir ülkeye satılamaz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Alman medyası soruyor ‘bu casus programını Türkiye’de kime satmak için izin verdiniz?’ diye. Bunun bilinmesi lazım. Google, 29 gün bu program internette kalınca bir casusluk programı olduğunu keşfedince hemen geri çekiyor. Bu casusluk programını Türkiye’de kimlere sattın? Eğer demokrasi diyorsanız ortaya çıkarın. Gerekirse Alman hükümetine dava açacağız. Bizim yürüyüş sırasında neleri düşündüğümüzü herhalde öğrenmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.