Adalet Bakanı Gül'den Muharrem İnce'ye: Sizi arayan Amerikalının yüzüne niye telefonu kapatmadınız?

Adalet Bakanı Gül, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Fethullah Gülen'le ilgili iddiasına yanıt verdi.

Adalet Bakanı Gül'den Muharrem İnce'ye: Sizi arayan Amerikalının yüzüne niye telefonu kapatmadınız?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Fethullah Gülen ile ilgili iddialarına ilişkin, ‘Amerika’dan birisi aradı, bir şey söyledi’ diye ona itibar ediyorsunuz, gelip Adalet Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığına ‘nedir, böyle bir şey var?’ diye bir şey söylemiyorsunuz. Amerikalının yüzüne telefonu kapatıp da gereken dersi vermeden bu konuda yapılan açıklamalar boştur.” dedi.

“Bir defa Sayın İnce, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığına talip olan birisi. Amerika’dan kim aradı? Hangi görevdeki, hangi unvandaki kişi aradı? Amerika’nın hangi eyaletinden arandı, Washington mı arandı New York’tan mı arandı Pensilvanya’dan mı arandı? Kim aradı bunu kamuoyuna anlatmak, izah etmek, açıklamak zorundadır.” diyen Gül, Türkiye’de bu konuda yetkinin Adalet ve Dışişleri bakanlıklarında olduğunu anımsattı.

“TÜRK UYRUKLU OLABİLİR”

Muharrem İnce’nin bu konuda muhatabının ABD değil Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyen Gül, şöyle devam etti:

“Amerika’dan birisi aradı bir şey söyledi diye ona itibar ediyorsunuz, gelip Adalet Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığına ‘nedir, böyle bir şey var?’ diye bir şey söylemiyorsunuz. Amerikalının yüzüne telefonu kapatıp da gereken dersi vermeden bu konuda yapılan açıklamalar boştur. Türkiye’ye bir haksızlıktır ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hiçbirine yakışmayacak bir davranıştır. ‘Sayın İnce gelsin belgeleri incelesin’ diye bir talepte bulunduk. Sayın Bozdağ da ‘gelsin incelesin’ diye bir çağrıda bulundu. Biz de ‘gelsin Sayın İnce incelesin’ diye çok nazik bir üslupla. Madem ki merak ediyorsunuz, belki dönersiniz telefonlarını kaydettiyseniz, o Amerikalılara ya da Amerikalıya ya da Türk uyruklu olup Amerika’ya sığınmış kaçmış başka birisi de olabilir, her kimse bilmiyoruz, bunu açıklamadığı için. Dönersiniz dersiniz ki ‘arkadaş böyle bir şey’. Ama ‘hayır vakti yok, heyet gelecek’ dendi. Onlara da randevu verildi. Daha önce de FETÖ’cüler ‘çevirisi yapılmadı’ diye yalan söylediler, yine bunu söylediler. Ne yaparsak yapalım doğru söylemeyecekler, yine milletin gözünün içine baka baka ‘eksiklik var’ diyecekler. Çünkü bunlar Türkiye’ye, buraya değil başkalarının dediğine bakıyorlar. Milli meseleleri siyasete, kendi partilerine alet ediyorlar. Bu tavır doğru bir tavır değil siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız. Yarın bütün bu çabalar FETÖ’ye yarar, bu çabanın Türkiye’ye bir faydası olmaz.”