Adalet Bakanı Gül: Hiçbir ülke FETÖ’yü terör örgütü kabul edip iade taleplerimizi olumlu karşılamadı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Danıştay savcısının TSK'da türbanla ilgili kararı, Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğu ve 'FETÖ' ile mücadele başlıklarına ilişkin açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Gül: Hiçbir ülke FETÖ’yü terör örgütü kabul edip iade taleplerimizi olumlu karşılamadı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı gündemine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, Danıştay savcısının “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde başörtüsü serbestisinin laikliğe aykırı olduğu” yönündeki mütalaasını hedef alırken, “Bu tür gündemler artık geride kaldı” sözlerini kullandı.

Hürriyet‘e konuşan Gül, yaşananı “Başı açık-kapalı ayrımı” diye niteleyen Gül, “Bunları hortlatmak, tekrar gündeme getirmek hele özgürlükçü ve demokratik bir toplumda asla kabul edilmeyecek hususlar. Bu tür gündemler artık geride kaldı” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ KARARI

Gül, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasına yönelik verdiği kararı da şu ifadelerle eleştirdi:

“AİHM diyor ki, Demirtaş’ın tutuklaması hukuka uygundur. Hukuka uygun gördüğünüz bir tutuklamaya sonra ‘Tutuklama siyasidir’ diyemezsiniz. Kendi içinde çelişiyor. Aklımıza ‘Acaba AİHM mi siyasi’ düşüncesi geliyor. Karar kendi mecrasında devam edecek, kesinleşmedi. Kişilerden dosyalardan bağımsız söylüyorum. Bu konuyla ilgili asla siyasal bir tutum içine girmez mahkemeler. Ama öyle yorumlanıyor, haksızlık yapılıyor.”

“HİÇBİR ÜLKE KABUL ETMEDİ”

Gül, ‘FETÖ’ ile ülke dışındaki mücadele ve iade taleplerinde yaşanan durumu ise şu ifadelerle anlattı:

“Hiçbir ülke, FETÖ’yü terör örgütü kabul edip iade talebimizi olumlu karşılamadı. Amerika, İngiltere, Almanya’dan FETÖ bağlamında bir iade olmadı. Görüşmeler sürüyor. Ben bütün muhataplarımdan talepte bulundum.”