ABD’nin Venezuela düşmanlığı bitmiyor: Şimdi de ülkenin dijital para birimini yasakladılar

ABD’nin Venezuela’da ekonomik ve siyasal istikrarsızlık yaratılmasına dönük attığı adımlara bir yenisi daha eklendi.

ABD’nin Venezuela düşmanlığı bitmiyor: Şimdi de ülkenin dijital para birimini yasakladılar

ABD’nin Venezuela’daki Bolivarcı iktidara yönelik sürdürdüğü düşmanlık bitmek bilmiyor. ABD’nin Venezuela’da ekonomik ve siyasal istikrarsızlık yaratılmasına dönük attığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Venezuela iktidarı tarafından ülkedeki ekonomik krizi aşmak için girişilen önlemlerden bir tanesi olan dijital para biriminin kullanımı, ABD Başkanı Donald Trump tarafından yasaklandı.

ABD tarafından yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’ya yönelik düşmanca yaptırımları genişletildi. Yapılan açıklamada, Venezuela’nın dijital para birimi kullanımı, “ABD yaptırımlarını delme girişimi” olarak nitelenirken, Venezuela hükümeti tarafından ya da Venezuela hükümeti adına 9 Ocak 2018 tarihinden itibaren çıkarılan dijital para birimlerine yönelik tüm işlemler, Amerikalı kişilere ve ABD içinde bugünden geçerli olmak üzere yasaklanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Hatırlanacağı üzere ABD, Venezuela’daki Bolivarcı iktidarı devirerek Venezuela’nın yer üstü ve yer altı kaynaklarını yağmalamak adına ülkedeki sağcı muhalefet koalisyonunu desteklemiş ve ülkeyi ekonomik istikrarsızlığa sürüklemeye çalışmıştı. Bu doğrultuda ülkede şiddet eylemlerini örgütlemiş ve ülkedeki ABD yanlısı muhalefete fon aktarmıştı.

 

http://gazetemanifesto.com/2017/02/27/abd-medyasi-venezueladaki-yiyecek-krizini-carpitiyor/

http://gazetemanifesto.com/2017/05/21/venezuela-direniyor/