ABD'nin BM Temsilcisi, İsrail'i böyle savundu: Hiçbir ülke daha fazla itidal göstermezdi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ‘Filistin’ gündemiyle toplandı: ABD temsilci toplantıyı terk etti.

ABD'nin BM Temsilcisi, İsrail'i böyle savundu: Hiçbir ülke daha fazla itidal göstermezdi

Filistin topraklarında resmi olarak 60’ın üzerinde insanın İsrail tarafından katledilmesi üzerine Kuveyt’in talebi üzerine Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi acil bir şekilde Filistin gündemiyle toplandı.

Filistin topraklarında gerçekleştirilen eylemlerde hayatlarını kaybedenlere yönelik olarak gerçekleştirilen saygı duruşuyla başlayan toplantıya, ABD’nin Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in ifadeleri ve hareketleri damga vurdu.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, toplantı sırasında yaptığı konuşmasında İsrail’in Filistin halkına uyguladığı şiddeti ve katliamı meşrulaştırmak için her yola başvurduğu görülürken, İran’ı da hedef tahtasına oturttu. Nikki Haley, Filistin temsilcisi konuşurken ise, toplantıyı terk etti.

ABD Temsilcisi Haley, İran’ın Suriye, Yemen ve Lübnan’ı istikrarsızlaştırmak için harekete geçtiğini öne sürerken, konseyin dikkatini “bölgedeki şiddete neden olan” İran’a çevirmesi gerektiğini savundu.

İSRAİL ‘İTİDAL’ GÖSTERMİŞ

ABD Temsilcisi Haley, Filistinli meşru eylemcilerin molotof kokteylleri ve tutuşturulan uçurtmalarla “İsrail’e verebilecekleri en fazla zararı vermeyi” hedeflediğini iddia ederek, Gazze’deki halkı asıl göstericilerin tehlikeye attığını belirtmekten utanmadı. Hamas’ın gerçekleşen şiddet olayları ve ölümlerden ötürü memnuniyet duyduğunu da iddia eden Haley, konuşmasını, “Sorarım sizlere; aramızda kim sınırlarında bu tür bir eylem yaşanmasını kabul ederdi, soruyorum size? Hiç kimse. Bu salondaki hiçbir ülke İsrail’den daha fazla itidal göstermezdi” diye bitirdi.

ABD Temsilcisi Nikki Haley’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki skandalları bu konuşmayla da son bulmadı.

Filistin’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansour konuşmasını yapacağı sırada yerinden kalkarak toplantıyı terk etti.