ABD'li senatör: Kaşıkçı olayına Prens Selman'ın müdahil olmadığını düşünmek saflık

ABD Kentucky Senatörü Rand Paul, katıldığı TV programında Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'li senatör: Kaşıkçı olayına Prens Selman'ın müdahil olmadığını düşünmek saflık

ABD Kentucky Senatörü Rand Paul, katıldığı TV programında Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Senatör “Veliaht Prensin bu olaya müdahil olduğunu kesinlikle hissediyorum. Veliaht Prensin bu sürecin parçası olmadığını düşünmek saflıktır.” ifadelerinde bulundu.

ABD’li Senatör Rand Paul, Kaşıkçı olayına Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin müdahil olduğuna kesinlikle inandığını belirterek “Veliaht Prens’ten izin almaksızın 15 kişinin birini öldürmek amacıyla Türkiye’ye gitmesinin hiç bir ihtimali yok.” dedi.

Suudi Arabistan’a silah satışının durdurulması gerektiğini belirten Paul, “Kendileriyle, bizimle müttefik olmak isteyip istemediklerini konuşmamız gerekiyor.” sözlerinde bulundu.

‘Suudi yönetiminin hazırladığı rapora inanmıyorum’

Paul, “Kaşıkçı’nın ölümüyle ilgili Suudi Arabistan’ın hazırladığı rapora inanıyor musunuz?” şeklinde bir soruya ise “Kesinlikle hayır, aşağılayıcı.” cevabını verdi.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim’de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı’nın “konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü” açıklamıştı.